Албански амбасадор следеће седмице у Скупштини Србије

Чланови посланичке групе пријатељства са Албанијом, која је недавно поново формирана после више од три године, састаће се следеће седмице у Скупштини Србије са амбасадором Албаније у Београду, Иљиром Бочком.

Посланичка група пријатељства са Албанијом броји 25 чланова. Председник је Фатмир Хасани, а међу њима су: Гордана Чомић (ДС), Дубравска Филиповски (СНС), Милован Дрецун (СНС), Томислав Жигманов (ДСХВ), Дејан Раденковић (СПС), Александар Чотрић (СПО)...

Чотрић је за Танјуг рекао да ће посланици на том састанку представити циљеве за које ће се залагати, доприносећи изградњи бољих односа између две земље.

"Желимо да разговарамо о сарадњи парламената, мада је сада код њих велика политичка криза. Опозиција одржава протесте, захтевају превремене ванредне парламентарне изборе, тако да је остало да се утврди да ли постоји посланичка група пријатељства са Србијом у парламенту Албаније са којом бисмо успоставили контакте", рекао је Чотрић.

Додао је да је планирана и посета Албанији на јесен, током које би се састали са посланицима, али и са представницима тамошње владе.

"Постоји простор за напредак политичке и економске сарадње. То је неискоришћено тржиште за нашу робу која је квалитетнија од албанске. Могли бисмо много више да будемо присутни тамо и преко наших фирми које могу да инвестирају и да купују њихова државна и приватна предузећа", оценио је Чотрић.

Сматра да ће се разговарати и отвореним питањима, а једна од њих је и положај српске мањине у Албанији који није добро решен, истичући да су они једна од најугроженијих мањина у Европи данас.

"Готово да су им сва права ускраћена, право на матерњи језик, образовање и информисање..", истакао је Чотрић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи