Нови избори решење за Земун и Вождовац

Градоначелник Београда Драган Ђилас верује да су нови избори најбољи начин решавања проблема у општинама Земун и Вождовац. Одборници Скупштине града почетком следеће године одлучују о начину превазилажења кризе у две општине.

Градоначелик Београда Драган Ђилас изјавио је да су нови избори у градским општинама Земун и Вождовац најбоље решење да се реши криза институција и поверења грађана у њих.

"Већ сам јавно изрекао став за обе општине. Сматрам да је најбоље да се криза институција и поверења грађана у њих реши новим изборима. Да ли ће до доћи увођења привремених мера и нових избора у Земуну одлучиће одборници Скупштине града на седници која би требало да се одржи током јануара", рекао је Ђилас агенцији Бета.

За проблеме у раду општине Вождовац, градоначелник је рекао да пажљиво прати шта се тамо дешава и да ће после новогодишњих празника изнети предлог решавања проблема и у тој општини.

"Очекујем да ћемо на сваким изборима који се дешавају било где на територији града Београда однети убедљиву победу", додао је Ђилас

Према његовим речима након евентуалих избора на Вождовцу коалиција "Заједно за европски Београд" вршиће власт заједно са партнерима на нивоу града и других општина Социјалистичком  партијом Србије, ПУПС-ом и Либерално демократском партијом.

Градоначелник је рекао да ће, уколико Скупштина града прихвати предлог Већа и донесе одлуку о новим изборима у Земуну, ДС на њих изаћи под именом "Заједно за европски Београд", у истој коалицији као и пре седам месеци.

"Наша коалиција, чију основу чине ДС и Г17 плус, однела је у Београду убедљиву победу, велика већина грађана је задовољна оним што смо као власт урадили за ова четири месеца и нема ниједног разлога да се односи у нашој коалицији мењају на било који начин. Једноставно, не мења се тим који побеђује", истакао је Ђилас.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи