Конгрес поново тражи од Србије да реши случај браће Битићи

Спољнополитички одбор Америчког конгреса поново је у среду усвојио резолуцију којом од Србије тражи да реши случај убиства тројице браће Битићи, Иљија, Агрона и Мехмета, који су били амерички држављани.

Како је пренела приштинска Бота сот, резолуција је поново усвојена с циљем да се на Србију изврши притисак да се убице браће Битићи приведу правди.

"Неприхватљиво је да ниједна особа никада није проглашена кривом за убиство браће Битићи или било којих других злочина повезаних са њиховом смрћу и да се нико не суочава са оптужбама за те злочине", наводи се, између осталог, у резолуцији.

Наводи се да би Србија решење тог убиства требало да постави као приоритет за истрагу и кривично гоњење оних за које верују да су одговорни за тај злочин.

Такође се каже да би напредак у решавању тог случаја требало да "остане значајан фактор који одређује даљи развој америчко-српских односа".

Иста резолуција усвојена је прошле године у том одбору, али је морала да буде потврђена из процедуралних разлога.

Број коментара 19

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво