Посланичка питања, па расправа о амандманима

На дневном реду Скупштине Србије, као и сваког четвртка, су посланичка питања након чега скупштина наставља рад расправом о амандманима на сет закона из области трговине које је пре два дана образложио министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић.

Посланичка питања у српском парламенту односила су се на посету француског председника Емануела Макрона, европским интеграцијама, увођењу црногорског језика у употребу у Врбасу, посети америчког конгресмена Елиота Енџела, али и о изградњи националног стадиона.

Посланик Српске радикалне странке Александар Шешељ указао је да је недавно у Србији боравио амерички конгресмен Енџел који је, како каже, највећи лобиста за независност такозваног Косова, а у Србији је представљен као партнер и пријатељ српског народа. 

Посланица ЛСВ Олена Папуга питала је када ће општина Врбас увести црногорски језик у службену употребу, а имала је питање и за министарство пољопривреде и премијерку Ану Брнабић у вези са рефундацијом трошкова пољопривредницима за куповину пољопривредне механизације. 

Посланик "Покрета за спас Србије - Нова Србија" Ђорђе Вукадиновић питао је министра финансија Синишу Малог да ли је донета одлука за изградњу националног фудбалског стадиона за који је предвиђено 250 милиона евра.

Упитао је и да ли одлука, уколико је донета, може бити ревидирана, истичући да су разлози против изградње "јасни и очигледни".

Сет закона о електронској трговини

Предлогом закона о трговини, на који је поднето 59 амандмана, први пут се уводе појмови "електронске продавнице" у којој трговац продаје своју робу директно потрошачу, и "онлајн платформе" која повезује продавца и купца.

Закон први пут препознаје и пословни модел продаје "дропсхипинг", који се, иначе, већ примењује у пракси, а одвија тако што роба физички не стиже до трговца, већ директно од произвођача путује ка купцу.

Предлогом закона ближе су уређени и продајни подстицаји тако што су дефинисани основни облици снижења - акцијска продаја, сезонско снижење и распродаја и за сваки од њих посебна правила.

Предлогом измена и допуна Закона о електронској трговини, на који је поднето 14 амандмана, уводе се механизми за уклањање недопуштених и незаконитих садржаја са интернета.

Уколико то не учине, правна лица ће новчано бити кажњена са 100.000 динара до 1,5 милиона динара правно лице, а предузетници од 10.000 до 300.000 динара.

На дневном реду је и Предлог закона о робним берзама.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи