Обрадовић о посети Макрона: Није пријатељство ако ти неко отима део територије

Лидер покрета Двери Бошко Обрадовић каже да је апсолутно отворен и расположен за ресетовање и побољшање односа са некадашњим западним савезницима из времена Првог и Другог светског рата, попут Француске или САД, упркос њиховом учествовању у НАТО бомбардовању Републике Српске 1995, и Србије и Црне Горе 1999. године. Међутим, наводи да није пријатељство ако "ти неко отима део територије".

Бошко Обрадовић је рекао да историју дипломатских односа не треба посматрати само у светлу последњих 30 година када су стајали на страни супротној од позиције Србије и "заједно са другим западним државама учествовали у бомбардовању наше земље и окупацији КиМ".

"Нама велике западне државе не треба да буду непријатељи и морамо да откријемо када смо и како од савезника постали непријатељи и да клатно наших односа вратимо на страну савезништва", навео је Обрадовић.

Према његовим речима, за пријатељство и савезништво међу народима и државама су потребне две стране.

"Садашња спољна политика Србије служи изгледа само да би америчке, француске, немачке, руске или кинеске фирме добиле уносне послове у Србији и експлоатисале наша природна и привредна богатства", истакао је Обрадовић.

То, каже, није у нашем економском интересу, већ "искључиво у служби очувања актуелне власти".

"Није пријатељство ако ти неко отима део државне територије и експлоатише твоја природна и привредна богатства. Ми смо веома заинтересовани за обнову старог пријатељства и савезништва, али не и за колонијални статус Србије којој се отима део територије и други национални ресурси", рекао је Обрадовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво