Харадинај: Супротни ставови локалних лидера чине Србију јачом

Косовски премијер Рамуш Харадинај изјавио је да недостатак јединства међу локалним лидерима према такси на српску робу чини да Приштина буде ослабљена.

Рамуш Харадинај је то рекао у Приштини, поводом изјаве председника парламента Кадрија Весељија да сада подржава идеју о суспензији таксе, иако се пре пар месеци залагао за њен останак, након што је почетком године лично иницирао суспензију таксе на одређено време.

Харадинај је изразио одлучност да не одустане од таксе, тврдећи да, као шеф косовске владе, не даје тржиште држави која негира постојање Косова.

"Мислим да постоји веома погрешан приступ, Весељија и Тачија, и оних који су ослабили Косово у оној мери у којој су га ослабили, тако да Србија данас условљава да дође до стола за дијалог. Ко је довео државу Косово до овамо, довео је ко је водио земљу. Ови људи су земљу водили до сада, сада је нова ситуација, дошле су нове логике које ја представљам", навео је Харадинај.

Поновио је да "у исто време, не даје тржиште држави која га пориче и негира".

"Ово је суштинска разлика у приступу. Ако желимо да другачије објаснимо како разговарамо са Америком, ми заиста разговарамо са Америком као породицом, али породици треба показати где боли", рекао је Харадинај, након састанка са шефом Албанске националне уметничке уније Азганом Хакљајем.

Пренео је да му је било веома тешко да задржи овај политички правац, управо због ових критика за које је неколико пута рекао да утичу на јединство.

"Нажалост, то чини и Србију храбријом", подвукао је Харадинај.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво