Генерал Волтерс са Вучићем о комуникацији Кфора и Војске Србије

Главнокомандујући снага НАТО-а снага за Европу Тод Волтерс је у разговору са председником Србије потврдио да ће Кфор "и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији". Подржао је напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Председник Србије Александар Вучић састао се са главнокомандујућим снага НАТО-а  за Европу и командантом европске команде америчких снага генералом Тодом Волтерсом.

Вучић је изразио задовољство због добре сарадње са НАТО-ом, која се развија уз поштовање војне неутралности Србије, наведено је у саопштењу Службе за сарадњу с медијима председника.

Председник Србије је истакао да су међународне мировне снаге на Косову и Метохији под вођством НАТО-а гарант безбедности српског народа на КиМ. Зато је затражио да начелник Генералштаба Војске Србије у сваком тренутку може да ступи у контакт са командантом Кфора и истовремено прихватио да врх наше војске буде на располагању за комуникацију са Кфором.

"Добра комуникација између Војске Србије и Кфора је важна како би, без оклевања, била предупређена свака кризна ситуација на Косову и Метохији. То представља гарант безбедности српског народа на КиМ", рекао је Вучић.

Генерал Волтерс је прихватио да постоји могућност међусобне комуникације "јер је то важно за очување стабилности у региону као једног од стубова глобалне стабилности".

Он је, како се наводи у саопштењу, потврдио да ће "Кфор и даље одговорно испуњавати своје обавезе на Косову и Метохији" и похвалио председника Вучића за одговорне, мудре и хладнокрвне реакције у кризним ситуацијама на КиМ.

Генерал Волтерс је подржао напоре које Србија улаже у очување стабилности и ширење сарадње у региону.

Вучић је рекао да је сарадња Војске Србије са НАТО-ом, у оквиру програма Партнерство за мир, у заједничком интересу и изразио наду да ће она бити унапређена са циљем изградње капацитета за допринос међународном миру. Вучић је нагласио да је усаглашен нови циклус Индивидуалног акционог плана партнерства.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво