Весељи: Подржавам идеју о суспензији такси

Председник косовског парламента Кадри Весељи каже да подржава идеју о привременој суспензији такси од 100 одсто на производе из централне Србије, да би се отворио пут за наставак дијалога, али додаје да та суспензија не може бити вечна.

Весељи је у интервјуу за Глас Америке рекао да решење косовског питања види у српском признавању косовске независности као, како каже, "суверене државе Косово у оквиру пстојећих граница".

Заузврат ће, каже, "Косово признати државу Србију. Весељи то види као "нову еру, еру сарадње и комуникације".

"То би олакшало нама и Србији, 'две деценије после ослобођења Косова'. Србија тачно зна да је изгубила Косово", каже Весељи, који сматра да међународна заједница мора, како каже, да "помогне Србији да прихвати ту реалност".

Додаје да је чуо да Рамуш Харадинај сада заговара прекид дијалога са Београдом, али да он о томе мисли другачије.

"Сешћемо за сто са Србијом кад год нам то кажу Сједињене Државе и Европска унија. Али ми нећемо прихватити било какав споразум који крши наш суверенитет и територијални интегритет", истакао је Весељи, који је потврдио да по питању тарифа на српске производе и дијалог са Беградом унутар владајуће коалиције постоје "концептуалне" разлике.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2019, 13:44) - Milan [нерегистровани]

Kosovo

Kosovo mora da se na kartama obelezi kao okupirana teritorija na isti nacin kako je to obelezeno na Kipru.

(среда, 17. јул 2019, 07:52) - anonymous [нерегистровани]

KiM su okupirani deo Srbije!

Nemate vi sta da prihvatate ili ne prihvatate, dakle prekinite da sebe vidite kao bitne.
Kosovo i Metohija su srpska teritorija pod americkom okupacijom (Bondstil), privremeno data na koriscenje i upravljanje delu albanske nacionalne manjine koja zivi na teritoriji Srbije.
To je sustina i osnov svih daljih prica!