Врховни командант НАТО-а у Европи стигао у Београд, сутра са Вучићем

Врховни командант НАТО снага у Европи и командант америчких војних снага у Европи Тод Данијел Волтерс стигао је вечерас у Београд, сазнаје "Танјуг".

Тод Данијел Волтерс ће се сутра, како је раније данас најављено из Прес службе Председника, састати са председником Србије Александром Вучићем.

Глас Америке је објавио, позивајући се на изворе у Врховном штабу савезничких снага у Европи, да Волтерс посећује Србију у оквиру турнеје обиласка команди и канцеларија НАТО-а у земљама Европе и атлантског региона.

Врховни штаб савезничких снага у Европи није прецизирао тачан термин његове турнеје, државе које ће обићи, нити потенијални датум доласка у Србију, као и ко ће му бити саговорници, а указано је да је повод за то Волтерсово преузимање команде – што се догодило 3. маја ове године.

"Врховни штаб савезничких снага планира да се сусретне са лидерима како би што боље разумео стање на терену и истражио могућности за побољшање сарадње", речено је Гласу Америке.

Тод Данијел Волтерс је позицију врховног команданта НАТО снага у Европи преузео од генерала Куртиса Скапаротија, а претходно је обављао функције команданта америчких ваздухопловних снага у Европи и америчких ваздухопловних снага у Африци.

Како се наводи, Волтерс је априла ове године изјавио током процедуре за поновно постављање у чин генарала и команданта у Одбору за оружане снаге Сената САД, да је америчко присуство на Косову потребно да би се ојачао отпор косовских партнера на, како се изразио, спољне малигне претње.

Такође, тада је рекао и да америчка команда у Европи подржава развој косовских безбедносних снага у складу са планом транзиције и у пуној у сарадњи са САД и земљама савезницама НАТО-а.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво