Вучић честитао Урсули фон дер Лејен

Председник Републике Србије Александар Вучић упутио је честиткy новоизабраној председници Европске комисије Урсули фон дер Лејен.

"Избор на ову важну дужност сведочи о великом поверењу, које је указано колико Вашем искуству, толико и идејама да одговорите на изазове са којима се данашња Европскa унијa суочава. Уверен сам да ћете на најбољи начин бранити интересе Европске уније и промовисати њене универзалне вредности. Надам се да ћете, радећи на томе да уједињена Европа постане још боље место за живот, подржавати и нас, који желимо да постанемо њен део", наведено је у Вучићевој честитки.

Истакнуто је да је чланство у ЕУ стратешки циљ Србије која ће као земља кандидат увек бити поуздан партнер у остваривању заједничких циљева.

"Иако знамо колико је дуг и тежак пут до чланства, постојање европске перспективе представља подстицај нашим напорима да Србија буде уређена и успешна земља", рекао је Вучић, саопштено је из Председништва. 

Председник поручује да ће Србија, водећи политику мира и сарадње, наставити да се бори за стабилност на Западном Балкану, као основу за економски и сваки други напредак.

"То је показала и тиме што је, у потрази за компромисним решењем за питање Косова и Метохије, реално и храбро приступила дијалогу са Приштином, уз посредовање Европске уније. Надам се да ће, током вашег мандата, уз критику, помоћ и подршку, као и адекватним вредновањем наших политичких и економских реформи, Србија постати земља коју ће Европска унија радо видети као свог равноправног члана", наводи се у честитки председника Вучића.

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2019, 01:39) - Rodja [нерегистровани]

Cestitke

Sve najbolje i da sto pre i u sto vecoj meri saradjuje sa Srbijom !

(среда, 17. јул 2019, 00:07) - Graje [нерегистровани]

KiM

Konačno će i EU promeniti stavove vezano za KiM.

(уторак, 16. јул 2019, 23:54) - Helena [нерегистровани]

Cestitke

Sve čestitke! Nadamo se uspešnoj i dobroj saradnji sa novom predsednicom.