Вучић: Част ми је да у октобру присуствујем крунисању у Јапану

Председник Србије Александар Вучић разговарао је са амбасадором Јапана Ђунићијем Марујаму и рекао да му је част да прихвати позив да у октобру присуствује званичној церемонији крунисања и буде у прилици да цару Нарухиту лично пожели много успеха, у корист напретка Јапана, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Александар Вучић и амбасадор Марујама су разговарали о текућим заједничким пројектима, изразивши задовољство њиховим добрим напретком, као и могућим будућим пројектима.

Амбасадор Марујама је пренео да јапанске компаније, које већ послују у Србији, намеравају да повећају обим производње, као и број запослених, изразивши наду да ће њихово добро искуство и задовољство условима пословања допринети доласку других инвеститора из Јапана.

Потврдио је да се повећава њихово интересовање за улагање у Србији.

Председник Србије је истакао да је прошлогодишња посета Србији премијера Шинзо Абеа дала снажан подстицај за унапређење политичког дијалога и економске сарадње двеју земаља, али и успостављања јачих веза у свим другим областима од обостраног интереса.

Изразио је наду да ће и његова посета Јапану допринети да се билатерални односи успешно развијају, уз међусобно поштовање и разумевање.

Вучић је још једном пожелео јапанском народу да им Реива ера, која је почела ступањем цара Нарухита на царски престо, донесе мир, срећу, хармонију и благостање.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 17. јул 2019, 00:00) - Mijat [нерегистровани]

Krunisanje

Poseta Aleksandra Vučića Japanu biće itekako korisna da Japanske firme povećaju svoje prisustvo u našoj zemlji.

(уторак, 16. јул 2019, 19:36) - Ana [нерегистровани]

Bravo

Velika cast za Srbiju.

(уторак, 16. јул 2019, 17:15) - anonymous [нерегистровани]

Stabilnost

Velika prilika za nove kontakte.

(уторак, 16. јул 2019, 17:13) - anonymous [нерегистровани]

Prijateljstvo

Velika cast i prilika za Srbiju.