Конузин за бољи положај Срба на Косову

Александар Конузин, откривајући спомен - плочу руским професорима који су предавали у Београду између два рата, најавио посету Косову где ће са представницима међународне заједнице разговарати о положају Срба.

Амбасадор Русије у Београду Александар Конузин најавио је да ће идуће седмице посетити Косово и Метохију и са представницима међународне заједнице разговарати о побољшању положаја тамошњих Срба.

"Разговараћу са представницима Уједињених нација, Европске уније и ОЕБС-а о томе шта намеравају да ураде да би се побољшао живот Срба, који су у најдискриминисанијем положају на том подручју", рекао је Конузин новинарима.

Конузин је, после откривања спомен-плоче руским професорима, који су предавали на Правном факултету у Београду између два светска рата, рекао да ће са представницима међународних организација разговарати и о томе шта би могло да се уради како би се "људима олакшао живот".

"Сматрам да чињеница да још није одређен статус овог краја, никако не мора да значи да људи живе лоше. Људи морају да се врате домовима, да имају струју, могућност да децу шаљу у школу, да живе безбедно, а криминалци треба да се налазе у затвору", рекао је Конузин, истакавши да "за сада то не успевамо да постигнемо".

Руски амбасадор је казао да приликом посете Косову и Метохији намерава да се увери у то "какво је политичко стање после такозваних избора (које су организовале привремене косовске институције)".

Конузин је најавио да ће истакнута руска пајнистикиња Дарија Глухова, која долази у Србију, одржати клавирски концерт у Косовској Митровици.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво