Вучић на Инстаграму: Ово је само почетак наше сарадње

Председник Александар Вучић написао је на Инстаграму да долазак Емануела Макрона види као само почетак сарадње две земље.

"Велика ми је част да председнику Макрону пожелим добродошлицу на капији Србије, на аеродрому 'Никола Тесла', који води француска компанија. Ово је само почетак наше сарадње", написао је Вучић на Инстаграм профилу "Будућност СрбијеАВ".

Председник Србије је потом објавио да он и француски председник положили венце на Споменик браниоцима Београда у Првом светском рату.

"Уз интонирање песме 'Тамо далеко' француски и српски председник положили су венце на Споменик браниоцима Београда у Првом светском рату", написано је на профилу "БудућностСрбијеАВ" поред фотографије два председника.

Иначе, српски председник је данашњу посету Макрона пропратио са још неколико објава са састанка и из Палате "Србија".

"Велика ми је част што је данас Србији у госте дошао председник Републике Француске Емануел Макрон и желим да се захвалим на великој части и поштовању које је указао Републици Србији и њеним грађанима. Ми то и те како умемо да ценимо и верујем да ћемо и својим делима у будућности умети да изразимо захвалност и француском председнику, и француском народу и француској држави, за сарадњу и пружену руку према Републици Србији", написао је Вучић.

На једној од објављених фотографија Макрон и Вучић су поред глобуса који је Србији поклонио бивши француски председник Франсоа Митеран.

"Модел глобуса из 1985. године председник Митеран даровао је шефовима држава са којима је Француска неговала добре дипломатске односе", написано је уз фотографију.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 15. јул 2019, 21:08) - Bojan [нерегистровани]

Srbija

Zivelo srpsko-francusko prijateljstvo!

(понедељак, 15. јул 2019, 18:02) - Dragica [нерегистровани]

Dobrodosli

Srbija ima kljucnu ulogu na Balkanu to su prepoznale zemlje sirom sveta.
Zato je Srbija u regionu 1. po investicijama.

(понедељак, 15. јул 2019, 17:58) - Joca [нерегистровани]

Saradnja

Zahvaljujuci nasoj vladi Srbija je postala magnet za investicije. Gospodin Makron je uvek dobrodosao. Srbija je za mir i stabilnost.

(понедељак, 15. јул 2019, 17:11) - Nikola [нерегистровани]

Prijateljstvo

Nema sumnje da će biti sve bolja saradnja izmedju Srbije i Francuske nakon ove posete.

(понедељак, 15. јул 2019, 16:49) - anonymous [нерегистровани]

cestitke

Ojacacemo iskreno prijateljstvo!