Грузија препознала Србију као најозбиљнијег кандидата за ЕУ

Министарка за европске интеграције Јадранка Јоксимовић наводи да је Грузија препознала Србију као најозбиљнијег кандидата за чланство у ЕУ од којег жели да научи и добије више информација и техничког сазнања, као и опште консултације у вези процеса европске интеграција.

Јадранка Јоксимовић, која се налази у вишедневној посети Грузији, потписала је са шефом грузијске дипломатије Давидом Залкалианијем Меморандум о сарадњи у области европских интеграција.

Меморандумом, према њеним речима, су потврђени додатно добри политички и економски односи две земље.

Додаје да ће Србија помоћи свима који желе европску будућност и који желе да науче од Србије нешто у овом процесу.

Залкалиани је потврдио потпуну приврженост стандардима међународног права и поштовања територијалног интегритета.

Изразио је задовољство потписаним Меморандумом и рекао да он представља оквир за развој сарадње са Србијом у европским интеграцијама.

"Желимо пуно успеха српским колегама у овом важном процесу европске интеграције. И наша жеља је да идемо ка ЕУ. Лидер смо по том питању у источној Европи", поручио је Залкалиани.

Додао је да његова земља жели да учи од Србије, те изразио уверење да ће та сарадња бити од обостране користи.

Јоксимовићева је навела да је Грузија земља која има европске аспирације, а да се, као и Србија налази у специфичном геополитичком простору где се сударају интереси великих сила.

"Грузија тажи свој пут стабилизације и модернизације кроз процес европских интеграција. Чини ми се да покушава уз реформе, демократизацију и уопште један општи напредак друштва, да постане део ЕУ, јер на крају интерес грађана је оно што је најважније за сваку одговорну владу", оценила је министарка.

Указала је да Грузија цени српске стручњаке и администрацију, који су вредно радили на припреми процеса европске интеграције, који се и даље одвија и који ће се одвијати наредних година.

Јоксимовићева се у Грузији  састала са бројним званичницима, међу којима и председницом те земље. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво