Влада усвојила Програм за поједностављење административних поступака

Влада Републике Србије усвојила је Програм за поједностављење административних поступака и регулативе "е-Папир" за период 2019-2021. године. Усвајање прграма је предуслов за свеоубухватну и системску реформу јавне управе у делу који се односи на повећање ефикасности у области административних поступака и унапређење квалитета у пружању јавних услуга за привредне субјекте.

Усвојеним документом поједностављује се и дигизализује административни поступак који се односи на привреду, чиме се постиже сигурност, транспарентност и предвидивост пословног окружења и смањује административно оптерећење на привреду.

На седници је усвојен Акциони план за спровођење Стратегије превенције и сузбијања трговине људима, посебно женама и децом и заштите жртава за 2019. и 2020. годину.

Усвајањем овог документа додатно се усклађује законодавство са правним тековинама Европске уније и стварају услови да се проактвно делује на овом пољу-идентификацији, заштити жртава и санкционисању одговорних за трговину људима.

Чланови владе усвојили су Решење о додели средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења, којим је 470 милиона динара распоређено на 150 институција и организација које су учествовале са својим пројектима на јавном конкурсу Министарства правде, расписаном у априлу ове године.

Влада Србије донела је одлуку да се отвори Конзулат у турском граду Једрене, како би се нашим грађанима у Турској олакшало обављање административних послова, а истовремено подстакла економска сарадња и обезбедило повезивање привредника наших двеју земаља. 

Награде спортисткињама 

Одбојкашици Јасни Бојовић додељено је национално спортско признање за освојену сребрну медаљу на Европском првенству одржаном у Луксембургу и Белгији 2007. године.

Чланице женске кошаркашке репрезентације награђене су са по 10 хиљада евра у динарској противвредности за освојену бронзану медаљу на Европском првенству у кошарци за жене, одржаном у Србији и Летонији од 27. јуна до 7. јула ове године. Исти новчани износ припао је и Марини Маљковић, тренеру репрезентације за освајање овог значајног одличја у кошарци.

број коментара 0 Пошаљи коментар