Билатерални састанци Дачића у Лондону

Mинистар спољних послова Ивица Дачић имао је у Лондону, на маргинама Глобалне конференције за слободу медија, више билатералних састанака.

Ивица Дачић се састао са државним министром за Комонвелт и УН лордом Тариком Ахмадом од Вимблдона, а током сусрета је изражено обострано задовољство због недавне посете лорда Ахмада Београду.

Високи британски званичник захвалио је министру Дачићу на снажној изјави подршке коју је том приликом дао у вези се борбом против сексуалног насиља у конфликтима.

Шеф српске дипломатије обавестио је да се Србија придружује заједничкој изјави којом земље учеснице Глобалне конференције за слободу медија изражавају забринутост за глобалне негативне трендове у области слободе медије и изражавају спремност да дају активни допринос у борби за независно и одговорно новинарство.

На састанку је констатовано и да постоји обострана политичка воља да се искористи позитиван моментум у билатералним односима, за које лорд Ахмад сматра да ће бити одржан без обзира на личност будућег премијера.

Дачић се, такође, састао и са државним секретаром САД за Европу и Евроазију Филипом Рикером.

Званичници су договорили међусобни сусрет на Министарској конференцији посвећеној религијским слободама која ће се 16. и 17. јула одржати у Вашингтону, на којој ће учествовати министар Дачић.

Министар се, затим, састао и са председавајућим Комитету за спољне послове Доњег дома британског парламента Томом Тугендотом.

Исказано је заједничко интересовање за унапређење билатералних односа и чешћу комуникацију на највишем нивоу.

Тугендот је прихватио позив министра Дачића да посети Београд.

Истакао је да сматра да је интензивирање економске и политичке сарадње најбољи пут за стварање чврстих веза између Србије и Уједињеног Краљевства, које имају и своју историјску подлогу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво