СзС и СНС о дипломама и милионима

Лидери Савеза за Србију од министра унутрашњих послова Небојше Стефановића траже да поднесе оставку због, како тврде, фалсификовања дипломе основних студија. Са друге стране, Српска напредна странка поставља питање како је један од лидера СзС Драган Ђилас стекао имовину.

После полемике о докторату министра унутршњих послова, лидери СЗС изнели су нову тврдњу - да је диплома основних студија Небојше Стефановића фалсификат. Од Универзитета Мегатренд траже да објави имена свих 1.054 студента који су се, како је објавила та установа, од 1990. до 2004. године школовали по истом студијском програму као и Стефановић.

"Овде имате извештај за сваку годину из британског регистра компаније. За 20 и нешто година наводног постојања фирме регистрованог на ПО бокс без праве адресе, укупан приход је био око 500 евра. И ја постављам једноставном питање: како сте запошљавали професоре, како сте их плаћали, како сте платили Сава центар?", пита један од лидера СзС Драган Ђилас.

Они су и испред РТС-а одржали конференцију за новинаре, у знак протеста јер, како кажу, јавни сервис није извештавао о тој теми.

Иначе, РТС је у понедељак објавио извештај са конференције за новинаре СзС-a.

Истовремено, испред Београђанке представници СНС одржали су конференцију са другом темом - како је лидер СзС стекао имовину.

"Оно што је круцијално питање које се поставља: како је Ђилас од 2004. године, од када је ушао у политику са 74.000 евра дошао до богатства од 25 милиона евра само у некретнинама које је сам пријавио. Тих 25 милиона евра прихода нису могли да се створе само од 74.000 евра које је донео из Чешке, како сам каже, већ су највероватније плод његове власти, његових позиција како страначких, тако и државних", тврди председник београдског одбора СНС-а Александар Мирковић.

Тврдње две стране премијерка Ана Брнабић доводи у везу. Мисли да су тврдње о Стефановићевој дипломе скретање пажње са истраге о имовини Драгана Ђиласа, коју је раније најавио министар.

"Ако ви сада повлачите причу за нешто од пре 15 година, а били сте толико година на власти и све то вам је било у реду и нисте подносили никакве пријаве, није било никавих проблема. И сада, када је министар најавио истрагу, ви повлачите питање дипломе... Ја мислим да то много више говори о томе како се Драган Ђилас осећа поводом те истраге, него о оптужбама које он сада баца јавности у очи да би скренуо пажњу са те истраге", каже Брнабићева.

Министарство просвете саопштава да је захтев за инспекцијским надзором Факултета за пословне студије Универзитета Мегатренд неоснован. За проверу нострификације стране дипломе потребно је, кажу, обратити се Универзитету, а потом одговарајућем факултету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво