Посланици о "Србијагасу", надокнади штете пољопривредницима

Посланици Скупштине Србије започели су рад постављањем посланичких питања. Посланици су питали због чега је држава Јавном предузећу "Србијагас" отписала дуг у износу од 1,2 милијарди евра, зашто јавно тужилаштво није реаговало на изјаве лидера Савеза за Србију у вези са Косовом и Метохијом, али и када ће Влада Србије да надокнади штету пољопривредницима, која је настала услед елементарних непогода.

Посланик Странке модерне Србије Владимир Ђурић питао је Министарство енергетике који су разлози да се ЈП Србијагас отпишу дуговања у износу од 1,2 милијарде евра, наводећи да се тај дуг гомилао годинама и да је настао активирањем банкарских гаранција.

Држава је, каже Ђурић, одлучила да отпише своја потраживања и конвертује их у капитал предузећа у којем већ има 100 одсто власништва.

Такође је питао и због чега држава помаже "Ер Србији", односно шта је укупни бенефит за грађане, с обзиром да мали број људи може да приушти услуге авио компаније.

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Милорад Мирчић питао је када ће Влада Србије да надокнади штету пољопривредницима, која је настала услед елементарних непогода, наводећи да се произвођачи суочавају са "две непогоде".

Једна су временски услови, а друга, како каже, неспособна власт.

Истакао је да власт седам година говори како ће предузети све мере да се среди водоканалска мрежа, а од тога, каже, нема ништа.

"Да су ручно кренули да чисте канале ваљда би се до сад постигао неки ефекат", рекао је Мирчић.

Посланик Српске напредне странке (СНС) Марко Атлагић питао је зашто јавно тужилаштво није процесуирало "чланове удруженог злочиначког подухвата" оличене у лидерима Савеза за Србију који су, како каже, својим изјавама о КИМ угрозили целовитост Србије.

Атлагић је навео да су се лидери СзС договорили да Александра Вучића руше на тему КиМ.

"Уместо да руше Вучића требали су се договорити да врате Косово тамо одакле су га отерали. Тако су ниско пале те моралне наказе да су несрећу сопственог народа користили за своје себичне интересе", поручио је Атлагић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара