Мали: Пореска управа Косова није примљена у ИОТА

Министар финансија Синиша Мали изјавио је да је српска Пореска управа успешно одбранила пријем Пореске управе Косова у Интра-европску организацију пореских администрација (ИОТА).

"То је одлична вест за Србију и још једна потврда да смо успели да и на овај начин потврдимо нелегитимност тзв. косовских институција. Наиме, доказали смо да се ништа на силу и без договора са званичним Београдом не може постићи", рекао је Синиша Мали, наводи се у саопштењу министарства.

Мали је напоменуо, додаје се, да је трајна политика Србије проналажење компромисног и трајног решења за питање Косова, али и да је неопходно поштовање међународног права.

"По важећој Повељи ИОТА чланице ове организације могу бити само државе признате од стране Уједињених нација", истакао је Мали и додао да ће се Србија и у будућности свим снагама борити да сачува институционални легитимитет својих државних органа.

Делегацију Пореске управе Републике Србије у Бриселу чиниле су директорка Драгана Марковић и главна контакт особа за ИОТА Снежана Илић, које су се успешно избориле са овим питањем, те Пореска управа тзв. Косова није примљена у ту значајну међународну организацију, каже се у саопштењу.

Генерална скупштина ИОТА одржана је у периоду од 1. до 5. јула 2019. године, а о чланству се одлучивало тајним гласањем.

Пореска управа Републике Србије је чланица ове организације од 2002. године од када активно учествује у њеном раду.

ИОТА је организација која пружа подршку и помоћ земл?ама чланицама у унапређењу њихових пореских администрација.

Њена мисија је, објашњавају у министарству, да пружи широк форум за дискусију о практичним пореским питањима, промовише сарадњу између пореских администрација у европском региону, идентификује добру праксу и охрабри њену примену, као и да подржи развој пореских администрација земаља чланица, у складу са њиховим посебним потребама.

ИОТА, додаје се, тренутно има 44 чланице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи