Брнабићева у Сарајеву, сусрети са Додиком и Џаферовићем, Борисовом, Ердоганом

Премијерка Србије Ана Брнабић стигла је у Сарајево, где ће учествовати на Самиту процеса сарадње у југоисточној Европи. Брнабићева се састала с члановима Председништва БиХ.

Састанку чланова Председништва БиХ са Брнабићевом није присуствовао Жељко Комшић. 

Након састанка са Милорадом Додиком и Шефиком Џаферовићем, премијерка се упутила на свечану вечери коју Председништво БиХ организује за учеснике самита, јавља извештач РТС-а. 

Вечери су, између осталих, присуствовали и турски председник Реџеп Тајип Ердоган, словеначки председник Борут Пахор, бугарски премијер Бојко Борисов и председник Северне Македоније Стево Пендаровски. 

Премијерка Брнабић се у Сарајеву састала и са премијером Бугарске Бојком Борисовом. Њих двоје су у пријатељском разговору потврдили врло добре односе између Бугарске и Србије, те се сагласили да ће заједно наставити да раде њиховом јачању у будућности.

Председник Бугарске није једини званичник са којим је председница Владе имала прилику да разговара првог дана посете Босни и Херцеговини. Брнабићева је најдуже од свих присутних званичника разговарала са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, који је у срдачном разговору нагласио да искрено цени и поштује председника Републике Србије Александра Вучића и да се нада њиховом скором сусрету, наведено је у саопштењу из кабинета Ане Брнабић. 

Премијерка посету Босни и Херцеговини наставља сутра на Јахорини, где ће учествовати на пленарној седници самита и са шефовима делегација разговарати о актуелној ситуацији у процесима европских интеграција, наставку рада на повезивању, као и о предусловима за одрживи развој региона.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво