Отворено писмо странaка из Бујановца

Српске странке из Бујановца у отвореном писму упозоравају да локална скупштина намерава да смени двојицу преосталих Срба са директорских функција у јавним предузећима. Министар Марковић апелује да се поштује мултиетничност.

Све странке које делују међу Србима у Бујановцу упутиле су отворено писмо у којем обавештавају државно руководство да је за сутра заказана седница Скупштине општине Бујановац на чијем дневном реду је смена двојице преосталих Срба на директорским местима у јавним предузећима - у Спортском центру и Туристичкој организацији.

"Истовремено, Албанци инсистирају на паритету приликом запошљавање у републичким органима који постоје на југу Србије. На жалост, веома често им се у томе излази у сусрет, у циљу смиривања међуетничких тензија", наводи се у писму упућеном шефу државе Борису Тадићу, председнику парламента Славици Ђукић Дејановић, премијеру Мирку Цветковићу и потпредседнику владе Ивици Дачићу.

Српске странке са југа Републике очекују "адекватне рекације" државних органа.

"У супротном, био би то лош сигнал за преостале Србе у Бујановцу, чиме би се, на жалост, створили услови за самоорганизовање, а то се веома често отме контроли", поручено је у писму које су потписали председници општинских одбора Демократске странке, Социјалистичке партије Србије, Г17 Плус, Српске радикалне странке, Демократске странке Србије, Нове Србије, Српског покрета обнове и Покрета снага Србије.

Поводом тог писма је министар за локалну управу и председник Координационог тела за југ Србије Милан Марковић изјавио ФоНету да ће се званично обратити председнику општине Бујановац Шаипу Камберију.

"У Бујановцу, као и у Прешеву, локална власт је моноетничка, састављена искључиво од Албанаца. Ми смо више пута апеловали на њих да се формира мултиетничка власт, у којој ће ућешче узети и Срби, којих у Бујановцу има више од 40 одсто. Верујем да ће схватити да је мултиетничка власт у интересу свих људи у овим општинама", рекао је Марковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи