СПС не очекује изборе следеће године

Лидер Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је да следеће године не би требало да буде парламентарних избора, осим уколико желимо да имамо "италијански синдром", односно, изборе сваких шест месеци.

"СПС не бежи од избора, али велико је питање шта би ти избори донели. Најважнији државни органи и странке које чине владајућу коалицију у овом тренутку не размишљају о изборима. Србији је потребан нови политички договор о приоритетима и циљевима, а избори су решење од којих не треба бежати", рекао је председник СПС-а Ивица Дачић пред седницу Главног одбора странке.

Коментаришући потписивање Декларације о политичком помирењу са Демократском странком, Дачић је рекао да је то био далекосежан потез који се показао исправним.

"Показао се исправним јер је немогуће да политичка сцена у Србији буде стабилна а да, притом, постоје странке које никада не могу ни са ким. Ми смо први прошли кроз та тешка врата сарадњом са Војиславом Коштуницом и Декларацијом о политичком помирењу са ДС-ом. Видели сте да тај пут следе и друге странке", рекао је Дачић.

Србија као део европских интеграција

Дачић каже да је за социјалисте, опредељење да се Србија гради као демократска, модерна, целовита, социјално праведна држава која ће бити економски развијена и која ће бити део европских интеграција битније од онога што је било у прошлости.

Последица тог договора и рада ове Владе је, према његовим речима, ратификација Споразума са ЕУ и потврђивање и спровођење енерегетског споразума са Русијом.

Осврнувши се на изјаву потредседника Владе Млађана Динкића да је "актуелна влада најгора Влада у којој је он седео", Дачић је рекао да до сада никада није седео у Влади са Динкићем и да због тога не би могао да их пореди.

"Он није био на нашој изборној листи и са његовом странком ми добро сарађујемо, а на последњој седници Владе Динкић се заложио за јединство владе и ја остајем при том залагању", каже лидер СПС-а.

Без подела у странци 

Дачић је подвукао да у СПС-у нема подела и да је странка јединствена, као и да је ова година за социјалисте била бурна, као и за политичку сцену Србије.

Дачић је додао да ће социјалисти наставити са реформисањем партије и да ће Конгрес СПС-а бити одржан следеће године, иако је требало да буде 2010.

"Циљ социјалиста је да на следећем конгресу изађу са новим програмом, новом организацијом, кадровским променама, а све у жељи да слика СПС-а прати политику коју сада имамо, што значи да странка иде путем модерне партије левице социјалистичке и социјалдемократске оријентације и да постане чланица Социјалистичке интернационале", рекао је лидер СПС-а.

Дачић је истакао да ће социјалисти на унутрашњем плану остати верни својим основним програмским принципима, а то је заштита државних и националних интереса и да ће се у условима економнске кризе и даље залагати за остваривање принципа социјалне правде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара