Тачи Трампу: Косово је највише проамеричка држава на свету

Косовски председник Хашим Тачи поручио је америчком председнику Доналду Трампу да је "Косово поносно као највише проамеричка држава на свету", у писму упућеном поводом 4. јула, Дана независности САД.

Тачи је у име народа Косова изразио захвалност на америчкој подршци у "најгорим временима и за подршку у реконструкцији земље и друштва после трагедија и ратних разарања".

У писму које медији на албанском данас објављују Тачи наводи да "овај празник славимо 4. јула на Косову инаугурацијом нове амбасаде Сједињених Америчких Држава, што потврђује јачање и продубљивање нашег пријатељства и нашег стратешког партнерства".

"Позивајући се на писмо које сте ми послали у децембру прошле године, дозволите ми да потврдим да смо посвећени постизању трајног мировног споразума са Србијом, који ће донети трајни мир и стабилност између наших земаља и целог региона", наводи Тачи.

"У критичној фази овог процеса, дозволите ми да нагласим да ваше вођство и визија остају кључни за овај циљ", подвукао је Тачи, са поздравом "Бог благословио Сједињене Америчке Државе".

број коментара 18 Пошаљи коментар
(понедељак, 08. јул 2019, 15:34) - anonymous [нерегистровани]

XY

Da, Tači je zaboravio rezoluciju 1244, a vi ste zaboravili zlocine iz 1990-ih godina.

(понедељак, 08. јул 2019, 14:48) - anonymous [нерегистровани]

Kako da ne

Nikad drzava biti necete.To sto se ulizujete kaubojima i sto novac od droge odlazi za lobiranje vase tzv.nezavisnosti samo je bacanje para
Morate zapamtiti da sa srbima morate da se dogovorite gde cete i sta cete.

(понедељак, 08. јул 2019, 14:11) - anonymous [нерегистровани]

Taci

zaboravlja 1244 gde fini pise da je KiM sastavni deo Srbije...Znaci, tzv. predsednik tzv. drzave Kosova nije nikakva drzava...

(понедељак, 08. јул 2019, 13:45) - Takovo 1815 [нерегистровани]

Nista novo

Kao za vreme osmanlija,kao za vreme hitlera,itd....

(понедељак, 08. јул 2019, 13:08) - глас разума [нерегистровани]

Колико увлачења и улизивања Трампу...

... а сви знамо како су здушно навијали за Хилари и како ће опет навијати за неке њене демократске пулене, а против Трампа у Новембру 2020. године. Мислим да се и Трампу као представнику оне праве и исконске Америке оволико улизиштво и неосновано додворавање и увлачење, неће нимало допасти.

(понедељак, 08. јул 2019, 13:08) - anonymous [нерегистровани]

Ах, та љубав!

Па зашто онда Тачи није био у САД-у на прослави?

Љубав преко жице, и баре.

<3

(понедељак, 08. јул 2019, 13:02) - anonymous [нерегистровани]

Pardon gosn Tači

Kosovo je jedina američka tvorevina na svetu, teritorija nezavisne države koja je bila nasilno okupirana da bi ameri sebi na miru sagradili najveću vojnu bazu u Evropi, neometano i pod ničiju kontrolu, i to na tromeđi između Evrope, Rusije i Bliskog Istoka, a to sve uz pomoć već dobro poznate strategije finansiranja, obučavanja, naoružavanja i podržvanja terorističkih organizacija.Eto, sad imaš tačnu sliku gosn Tači, uvaženi komandiru UČK. Ili misliš da smo ti zaboravili "zasluge"?

(понедељак, 08. јул 2019, 12:57) - Princeza [нерегистровани]

Rimsko carstvo

Mozda vole Ameriku, ali zaboravljaju da se nalaze u Rimskoj Imperiji koja opstaje vec 3000 godina. Tacijev deda je bio pravoslavni pop pre 100 godina, a on se ponaša kao kauboj.

(понедељак, 08. јул 2019, 12:54) - Ravnogorac [нерегистровани]

51

Albanci sa Kosova sebe umisljaju kao 51-vu drzavu USA,samo nesposoban sam nesto da resi,stvori, ulizuje se kod jacega i mocnijeg,ulizice nisu od nikog postovane.

(понедељак, 08. јул 2019, 12:53) - anonymous [нерегистровани]

Smesno!

Pro-americka-drzava???Kakva tvorevina jedne nacije na tudoj teritoriji i nasilno oteta i nasilna tvorevina;Taci nemoј smatrati nas Srbe naivcima kao sto si.