Зиберај: Вест о забрани уласка није лажна

Након што је председница Владе Србије Ана Брнабић навела да јој је косовски премијер Рамуш Харадинај рекао да је лажна вест да ће Приштина ускратити дозволу за посету КиМ свим српским званичницима, заменик шефа косовске дипломатије Јетљир Зиберај тврди да то није тачно и додаје да је због наводних "шовинистичких изјава, познатих целом свету", Ана Брнабић непожељна на Косову.

Зиберај је јуче изјавио да је Министарство спољних послова донело одлуку да се убудуће не дозволи улазак српских званичника на КиМ.

И Доњета Гаши, портпаролка косовске владе, је, као и Харадинај, данас кратко изјавила, за Радио Слободна Европа, да влада у Пришптини "није донела такву одлуку".

Зиберај, међутим, како преноси Коха, инсистира на томе да вест није лажна.

"Одлука да се не дозволи улазак српских званичника на Косово све док они изазивају тензије и настављају пропаганду и хибридну кампању против наше земље, у складу је са владином политиком која је примењена од одлуке о одређивању трговинских тарифа против Србије, као национална одлука да заштити интересе и националну безбедност Косова и да спречи даље агресивне акције Србије против Косова", поновио је Зиберај јучерашњу изјаву.

Зиберај је за РСЕ рекао да би "агресивно понашање Србије, организовање такозване хуманитарне кризе, хапшење косовских грађана, супротстављање Косову на међународном плану и креирање информативне кампање и лажна пропаганда против Косова, требало да буде заустављено".

Према његовим речима, када се створе услови и Србија повуче, како каже, наметнуте тензије, ова одлука ће бити укинута.

"Лопта је на страни Србије да делује као конструктивни сусед. Шовинистичке изјаве Брнабићеве познате су целом свету. Она је персона нон грата'' на Косову", рекао је Зиберај.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара