ЕУ очекује да Приштина поштује споразум о посетама

Портпаролка Европске уније Маја Коцијанчич изјавила је, поводом одлуке приштинских власти да ниједном званичнику из Београда не дозволе улаз на територију Косова, да ЕУ очекује поштовање споразума о посетама званичника, који је постигнут у оквиру дијалога Београда и Приштине.

"Очекујемо поштовање свих споразума постигнутих у оквиру дијалога Београда и Приштине под покровитељством ЕУ, укључујући и споразум о посетама званичника", навела је Коцијанчичева.

У писаном саопштењу, у одговору на питање Танјуга о реакцији ЕУ на последњи потез Приштине, Коцијанчичева је додала да је ЕУ поводом новонастале ситуације "у контакту са обе стране".

Договор о посетама званичника почео је да се примењује 1. децембра 2014. године и већ је кршен више пута од стране Приштине.

ЕУ је и раније позивала на примену постигнутог договора који подразумева обавештење једне стране о посети и могућност улагања приговора друге стране, који мора бити достављен и Европској унији, која је надлежна да посредује у случају потребе.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. јул 2019, 17:20) - anonymous [нерегистровани]

Ajdmo braćo samo dalje junački dalje u EU!

Vidite koliko su i pametni i korisni...za svoje dobro...

(четвртак, 04. јул 2019, 16:32) - Паметњаковић [нерегистровани]

Бескорисна ЕУ.

Зашто тежимо уласку у ЕУ кад је толико бескорисна? Поштовање закона, хапшење корумпираних, запошљавање способних на основу знања и способности, а не папира, рад и ред немају никакве везе са ЕУ то су цивилизацијске тежње и тековине, ми то треба да урадимо због себе, шта ће нам ЕУ? Ако нам за то треба ЕУ онда нам се лоше пише.

(четвртак, 04. јул 2019, 16:25) - Srbin iz Nemacke [нерегистровани]

" U kontaktu sa OBE strane "

Sad nas polako i oni zezaju, obe strane.

(четвртак, 04. јул 2019, 15:50) - anonymous [нерегистровани]

Mole

Se obe strane.....

(четвртак, 04. јул 2019, 15:37) - anonymous [нерегистровани]

Molbe do besvesti...

"Moli" se medjunarodna zajednica, posebnoi i EU (kao garant dogovora o nesmetanom kretanju zvanicnika na KiM), da i dalje "moli i kumi" tzv. zvanicnike KiM, pa onda da ne bude direktno to obracanje , nego da to upakuje u floskulu "obe strane". Toliki im je autoritet u EU, pa sad vi Beograde razgovarajte, dogovarajte se, potpisujte a unapred znate da to ovi sa KiM, pa ni iz EU ne postuju. Dokle tako? Drzite do sebe i dostojanstva, ako sami ne cenite sebe, nece vas ceniti ni drugi. Ajde da se stvar uozbilji do kraja, krajnje je vreme, ustvari vreme je vec isteklo...

(четвртак, 04. јул 2019, 15:29) - anonymous [нерегистровани]

Очекивање

ЕУ очекује!?? Има ли краја лицемерству тзв. ЕУ???