Српска листа: Позивамо међународну заједницу да не буде глува и слепа

Српска листа позвала је међународну заједницу да не буде глува и слепа на антисрпско понашање Приштине, због одлуке косовског министарства спољних послова да се забрани улазак званичника Београда на Косово и Метохију и апеловала на грађане да остану прибрани.

Српска листа је саопштила да је забрана уласка званичника Београда на територију Косова и Метохије наставак сулудих акција Приштине против српског народа.

Након што је, кажу, забрањено да се Срби снабдевају српском робом, и данашња одлука представља кршење свих договора о слободи кретања.

Према саопштењу Српске листе, сада већ по правилу, нажалост, нема реакције међународне заједнице, као ни њихових представника у Приштини.

"Акције Приштине уназад годину дана представљају синхронизовану, добро планирану акцију, са циљем дестабилизације прилика на терену и гетоизације српског народа, са намером да се стави у такве нехумане услове како би (народ) напустио простор Косова и Метохије", наводи се у саопштењу.

Из Српске листе истичу да ако се зна да целокупни образовни, културни, здравствени и привредни систем Срба на Косову и Метохији, и уопште живот, финансирају институције Републике Србије, онда је одлука којом се забрањује да српски званичници посете сопствени народ показује мржњу Приштине према свему што је српско, али и јасно указује шта је крајња намера данашње одлуке.

"Позивамо међународну заједницу да не буде глува и слепа на овакво антисрпско понашање косовских институција, јер Српска листа и српски народ нису и неће немо посматрати како их Приштина обесправљује", поручују у саопштењу.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(четвртак, 04. јул 2019, 17:27) - anonymous [нерегистровани]

Amen!

Niti gluvi niti slepi. Nego saučesnici!

(четвртак, 04. јул 2019, 15:35) - anonymous [нерегистровани]

Међународна заједница?

Није "Међународна заједница" ни глува ни слепа, напротив!! Њен део, знамо који, директно режира потезе Приштине!!