Вучић: Мислимо да имамо име убице Ивановића

Председник Србије Александар Вучић је на конференцији за медије рекао да се озбиљно ради на истрази убиства Оливера Ивановића и да српска страна мисли да има име убице.

Александар Вучић је, говорећи о истрази, рекао да Албанци "појма немају" ко је убио Оливера Ивановића.

"Озбиљно радимо и мислимо да имамо име убице, извршиоца, Албанци га немају, они појма немају. Они спроводе своју политичку истрагу са једином жељом да окриве Србе за нешто, а не знају ни сами шта ће", рекао је Вучић.

Рекао је и да Милан Радоичић није цвећка, али да са сигурношћу може да каже да он није повезан са убиством Ивановића.

То је, истиче, потврђено кроз различите методе испитивања, проверавања и праћења Радоичића.

Све је, указује Вучић, поткрепљено фотографијама и покушаће да дође до материјалних доказа, и онда изађе у јавност.

"Имамо комплетну причу, све шта се догађало, са којим мотивима. Уверени смо да знамо ко је извршилац убиства. Због различитих ствари, недостатка ДНК анализе, пластичних клонова чаура и недостатка неких снимака, не можемо да поседујемо материјалне доказе, али наставићемо да радимо. Када завршимо, надлежни правосудни органи Србије ће подићи оптужне акте", рекао је Вучић.

Истрага се неће прекидати док не дођемо до убица, поручио је председник.

Питања за међународну заједницу

Вучић је подсетио да је Ивановић убијен 16. јануара 2018. године и да је на њега пуцано из возила у покрету са шест пројектила и да Србија има питања за међународну заједницу у вези са тим убиством, на које никада није добила одговоре.

"Зашто привремене институције у Приштини нису прихватиле захтев органа Србије за укључивање у пуном капацитету у истрагу о убиству Ивановића?", питао је Вучић.

Наводи да су одржана укупно три састанка између наше полиције и КПС на Мердару, на оперативном нивоу.

"Србија је затражила целокупан видео-материјал са свих надзорних камера за дужи период пре извршења кривичног дела, али су достављени само монтирани снимци кретања Ивановића и возила 'опел астра' пре и након убиства, што није довољно за реконструкцију догађаја и расветљавање кривичног дела", навео је председник.

Зашто је то тако урађено, одговор се сам намеће, додао је Вучић.

Питање је и шта се дешава са најважнијим снимком са надзорних камера зграде Ивановићеве странке пошто, како каже Вучић, најважији снимак извршења убиства није добијен зато што наводно није радила камера у то време, већ је прорадила неколико минута после убиства.

"Уређај није враћен како би био послат на вештачење за анализу дигиталних доказа. Зашто није враћен ДВР из просторија странке са садржајем који су снимиле надзорне камере, зашто нису објављени резултати вештачења... Зашто је тек после осам месеци КПС доставио клонове чаура са лица места, тако да нисмо добили ни праве чауре...", пита Вучић.

Наши органи нису могли да добију ни ДНК анализе, нити било шта друго, тако да је српска полиција била потпуно искључена, каже Вучић и истиче да Приштина још не зна ко је ликвидирао Ивановића.

"Како Приштина објашњава наводни правац кретања возила у коме су се наводно налазиле убице ако је ишло у правцу јужне Митровице, пошто се то возило кретало улицама Сутјеска, Чика Јовина, потом у контрасмеру у улици Дрварској па улицом Анке Спајић, којом је отишло до Сувог Дола. Како је у том професионалном убиству, који су Срби наводно извели, остављен број шасије које указује да је возло довезено на КиМ из централне Србије, а претходно увезено из Аустрије? Па то може да се установи после два сата. Или је то неко хтео да подметне доказе лажно?"

Председник, такође, пита зашто Приштина није доставила снимак силуете убице, пошто су тврдили да имају тај снимак.

Затим, како Приштина објашњава мотив убиства и ко је имао интерес да убије Ивановића на дан расписивања важних београдских избора.

Упитао је и зашто Приштина није доставила тражене доказе са базних станица за мобилне телефоне.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво