Радње на северу Косова и Метохије под катанцем до даљег

Све радње, угоститељски и привредни објекти на северу Косова и Метохије су закључани. Од јуче је све стало, ништа не ради, а до када ће то трајати одлучиће Удружење привредника, који не могу да послују више од седам месеци због приштинске таксе од сто одсто на производе из централне Србије. Камиони са албанском робом и данас су дошли у Бошњачку махалу. Привредници заседају у 19 часова.

Житељи Косовске Миторвице су обезбедили залихе, али је питање докле ће трајати. Нема промена у односу на јучерашњи дан. Радње, локали, угоститељски објекти ни данас неће радити, јавља дописник РТС-а. 

Председник Удружења привредника на северу Косова и Метохије Радош Петровић рекао је да ће ова мера бити на снази све док Приштина не укине таксе.

Петровић истиче да су упозоравали да не могу да послују са таксама и да је ово изнуђено стање.

Због мера косовске владе, односно високих намета, роба из централне Србије не стиже до Срба ни на северу ни на југу КиМ.

У Бошњачку махалу, у северном делу Митривице, око 11 сати довезена су два камиона из јужног дела града – реч о прехрамбеној роби и роби за свакодневну употребу. 

Нико од Срба који живе у северном делу се није одазвао овом позиву и не купује ову робу.  

По најави косовског премијера Рамуша Харадинаја да ће отворити привремене велепродаје заједно са косовским трговцима, у Бошњачку махалу у северној Миторвици јуче су такође довезена два камиона са робом за продају.

Нудили су воду, уље, брашно, средства за хигијену, задржали су се пар сати, а продавци на камионима су рекли да Срби нису показивали интересовање да тргују. У близини камиона видно је било присуство полиције.

У етнички мешовитом делу северне Косовске Митровице, у Бошњачкој махали, радње чији су власници Албанци јуче су биле отворене. Међутим, Срби нису куповали у њима. 

Очи свих упрте су у међународну заједницу и Београд. Из Београда стижу поруке да неће оставити овдашње Србе. 

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво