Коха: Генерална скупштина Интерпола гласаће о Косову

Извршни комитет Интерпола расправљао је о захтеву Косова за чланство у овој институцији и одлучио да одобри захтев косовске полиције за гласање на седници Генералне скупштине Интерпола, која је ће се ове године одржати у Чилеу, преноси Коха.

Заменик генералног директора министарства спољних послова Косова Астрит Земај написао је на Фејсбуку да је косовска полиција оцењена на највишем нивоу професионализма и кредибилитета као модерна полицијска организација, с напредним стандардима.

"Од укупно десет земаља које су учествовале у данашњој дебати Извршног одбора биле су само три државе које су признале независност Косова и скоро сви учесници су се заложили да се апликација косовске полиције даље разматра у Генералној скупштини", навео је Земај.

Он је изразио наду да ће се "Србија позвати на глас разума, а не на опструкцију мира и безбедности".

"Било би примитивно и без било које логике спречити и лобирати против чланства косовске полиције у међународној организацији Интерпол, а с друге стране, говорити о миру и сигурности", написао је Земај.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво