Потпредседник Народне странке приведен, па пуштен

Народна странка саопштила је да је полиција јутрос привела потпредседника те странке и шефа одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Николу Јовановића, како би дао изјаву поводом оптужбе одборника СНС у Панчеву Ивана Тешића због наводног инцидента. Јовановић је, након саслушања, пуштен.

У Народној странци наводе да је Јовановић после привођења пребачен у Панчево, где је саслушан пред тужиоцем.

Из те странке наводе да је реч о "застрашивању и исконструисаној оптужби".

Јовановић је на конференцији за новинаре испричао како је полиција јутрос пре шест дошла у стан у којем живи са супругом и две малолетне девојчице, где му нису уручили позив тужилаштва у Панчеву, већ су га одвели у полицију у Земуну, а потом у станицу у Булевару деспота Стефана.

Према његовим речима, доживео је увреде од полицајца и препричао како је марицом одведен у Основно јавно тужилаштво у Панчеву по кривичној пријаву коју је против њега поднео "један војник Бранка Маловића" за угрожавање безбедности.

Јовановић и нагласио да је пре месец дана звао заменика тужиоца у Панчеву и рекао на којој је адреси, дао адресе странке и одборничке групе у Скупштини града Београда и понудио се да одмах оде и да изјаву.

"Апсолутно нас неће обесхрабрити и Драган Ђилас и ја ћемо сутра, уочи седнице Скупштине града постављати питања да ли (Горан) Весић и даље мисли да град добро функционише када пада киша, где је отишло 314 милиона за кишну канализацију и зашто штаб за ванредне ситуације није заседао целе ноћи", навео је Јовановић.

Јовановић је рекао и да му није јасно зашто се поводом његовог привођења оглашава градски одбор странке на власти, када би то требало да буде уређен правосудни процес.

Београдски одбор СНС-a саопштио је, поводом привођења Јовановића, да нико није изнад закона и да никога партијска књижица било које странке неће аболирати уколико се огрешио о закон.

"Поштујем органе државе и када мислим да нису у праву", рекао је Јовановић и напоменуо да је "оглашавање градског одбора владајуће странке доказ да је ово партијска држава".

број коментара 5 Пошаљи коментар
(понедељак, 24. јун 2019, 20:49) - Marko [нерегистровани]

Sledeći put

Sledeći put će se odazvati pozivu...

(понедељак, 24. јун 2019, 17:51) - Hemera [нерегистровани]

Kriminalce u zatvor

Pa neka je saslušan verovatno zbog kriminala, i neka Policija radi svoj posao, lopovima je mesto u zatvoru.Stranka Vuka Jeremića je mafijaška.

(понедељак, 24. јун 2019, 16:21) - Дијаспора [нерегистровани]

Зар се у Србији..

..не шаљу позиви за саслушање па ако се не одазовеш два пута онда рецимо привођење на саслушање.
То се радило и у комунизму када сам ја живео у Београду а не да упадају човеку у 6 ујутру у стан и плаше му децу као да је неки криминалац са потернице?!

(понедељак, 24. јун 2019, 16:08) - anonymous [нерегистровани]

Svi smo jednaki

Svaki građanin Srbije mora da se odazove pozivu sudova.

(понедељак, 24. јун 2019, 15:03) - anonymous [нерегистровани]

Obavestenos

Pa normalno da je pusten posle saslusenja.