Потпредседник Народне странке приведен, па пуштен

Народна странка саопштила је да је полиција јутрос привела потпредседника те странке и шефа одборничке групе Савеза за Србију у Скупштини Београда Николу Јовановића, како би дао изјаву поводом оптужбе одборника СНС у Панчеву Ивана Тешића због наводног инцидента. Јовановић је, након саслушања, пуштен.

У Народној странци наводе да је Јовановић после привођења пребачен у Панчево, где је саслушан пред тужиоцем.

Из те странке наводе да је реч о "застрашивању и исконструисаној оптужби".

Јовановић је на конференцији за новинаре испричао како је полиција јутрос пре шест дошла у стан у којем живи са супругом и две малолетне девојчице, где му нису уручили позив тужилаштва у Панчеву, већ су га одвели у полицију у Земуну, а потом у станицу у Булевару деспота Стефана.

Према његовим речима, доживео је увреде од полицајца и препричао како је марицом одведен у Основно јавно тужилаштво у Панчеву по кривичној пријаву коју је против њега поднео "један војник Бранка Маловића" за угрожавање безбедности.

Јовановић и нагласио да је пре месец дана звао заменика тужиоца у Панчеву и рекао на којој је адреси, дао адресе странке и одборничке групе у Скупштини града Београда и понудио се да одмах оде и да изјаву.

"Апсолутно нас неће обесхрабрити и Драган Ђилас и ја ћемо сутра, уочи седнице Скупштине града постављати питања да ли (Горан) Весић и даље мисли да град добро функционише када пада киша, где је отишло 314 милиона за кишну канализацију и зашто штаб за ванредне ситуације није заседао целе ноћи", навео је Јовановић.

Јовановић је рекао и да му није јасно зашто се поводом његовог привођења оглашава градски одбор странке на власти, када би то требало да буде уређен правосудни процес.

Београдски одбор СНС-a саопштио је, поводом привођења Јовановића, да нико није изнад закона и да никога партијска књижица било које странке неће аболирати уколико се огрешио о закон.

"Поштујем органе државе и када мислим да нису у праву", рекао је Јовановић и напоменуо да је "оглашавање градског одбора владајуће странке доказ да је ово партијска држава".

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво