Састанка у Паризу 1. јула неће бити, Вучић није изненађен

Одлаже се самит у Паризу на коме је требало да се сусретну највиши представници Београда и Приштине у присуству председника Француске Емануела Макрона и немачке канцеларке Ангеле Меркел, потврдила је за Дојче веле прес-служба немачке владе. И у кабинету француског председника рекли су за РСЕ да састанак неће бити одржан. Председник Србије наводи да организатори не желе да им се понови берлински неуспех.

"Тачно је да ће састанак најављен за 1. јул бити одложен", наводи се у одговору прес-службе немачке владе на упит Дојче велеа.

Додаје се да "Немачка и Француска остају у блиском контакту са Косовом и Србијом".

У писму се такође наводи да прес-служба владе у Берлину "генерално не преноси информације о контактима на радном нивоу".

И из кабинета француског председника Емануела Макрона потврђено је за Радио Слободна Европа да састанак у Паризу неће бити одржан.  

На вест је реаговао и председник Србије Александар Вучић који је рекао да Приштина не жели ништа да учини и да организатори састанка не желе да им се понови берлински неуспех.  Додао је да то само потврђује да је био у праву када је рекао да тог скупа неће бити и да није изненађен. 

"Био сам у праву, зато што сам разговарао са људима који су припремали састанак, а знао сам да Албанци не желе ништа да учине и онда људи неће да имају још један неуспех, не желе да имају понављање Берлина", навео је Вучић.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво