Вучић са послаником ЦДУ: Односи на највишем нивоу у историји

Председник Александар Вучић и Флоријан Хан, посланик и портпарол посланичке групе ЦДУ/ЦСУ у немачком Бундестагу, у разговору су изразили задовољство што су односи двеју земаља, захваљујући редовном и отвореном политичком дијалогу, у последњих неколико година напредовали до највишег нивоа у заједничкој историји.

Александар Вучић је рекао да је Србија, доследно водећи своју регионалну политику мира и сарадње, постала поуздан партнер Немачкој на Западном Балкану, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Истакао је посвећеност Београда да, кроз дијалог са Приштином, уз посредовање Европске уније, постигне компромисно, обострано прихватљиво решењe, и тиме обезбеди стабилност у региону.

Председник Вучић је, међутим, поновио да је за превазилажење застоја у дијалогу неопходно да Приштина укине таксе на производе из централне Србије.

Двојица саговорника су изразили очекивање да економска сарадња Србије и Немачке настави узлазном путањом, посебно прилив инвестиција, и да још великих компанија из Немачке искористе добро пословно окружење и отворе своје погоне у Србији.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(петак, 21. јун 2019, 11:58) - anonymous [нерегистровани]

Ma jok bre

Na najvišem nivou beše kas su njihovi Tornadi bombardovali Srbiju

(четвртак, 20. јун 2019, 16:53) - Koki [нерегистровани]

Iskreno

Nije bilo ni malo lako,ali veoma je prijatno videti da se trud i rad nase drzave ceni u medjunarodnim okvirima.Samo jako!

(четвртак, 20. јун 2019, 15:17) - anonymous [нерегистровани]

“Највишег нивоа у историји..”

То рекоше за Кину, нормални и Русију а и Белорусију, па за Италију, о Грцима да не причамо, ту је и Француска а никад бољи са Турском....леле си га нама када смо тако добри са свима а народу никад ...ви завршите мисао.

(четвртак, 20. јун 2019, 14:04) - anonymous [нерегистровани]

Prijateljstvo

Do nivoa ovakvih odnosa nije bilo lako doci.