Вучић са послаником ЦДУ: Односи на највишем нивоу у историји

Председник Александар Вучић и Флоријан Хан, посланик и портпарол посланичке групе ЦДУ/ЦСУ у немачком Бундестагу, у разговору су изразили задовољство што су односи двеју земаља, захваљујући редовном и отвореном политичком дијалогу, у последњих неколико година напредовали до највишег нивоа у заједничкој историји.

Александар Вучић је рекао да је Србија, доследно водећи своју регионалну политику мира и сарадње, постала поуздан партнер Немачкој на Западном Балкану, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Републике.

Истакао је посвећеност Београда да, кроз дијалог са Приштином, уз посредовање Европске уније, постигне компромисно, обострано прихватљиво решењe, и тиме обезбеди стабилност у региону.

Председник Вучић је, међутим, поновио да је за превазилажење застоја у дијалогу неопходно да Приштина укине таксе на производе из централне Србије.

Двојица саговорника су изразили очекивање да економска сарадња Србије и Немачке настави узлазном путањом, посебно прилив инвестиција, и да још великих компанија из Немачке искористе добро пословно окружење и отворе своје погоне у Србији.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво