Посланици о бомбардовању, Шарчевићу, Комерцијалној банци

Народни посланици постављали су питања члановима извршне власти и државним органима. Интересовало их је да ли ће министар просвете Младен Шарчевић поднети оставку, али и ко ће одговарати због злоупотребе осмака, затим због чега држава продаје Комерцијалну банку и какав се исход разговора са Приштином очекује.

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Божидар Делић питао је председницу Скупштине Србије Мају Гојковић да ли се састаје Комисија за истраживање последица НАТО бомбрадовања 1999. године и утицаја на здравље људи и животну средину, напомињући да су протеклих дана одржане различите научне конференције на којима је било речи о томе.

"После годину дана од формирања немамо информацију да ли се та Комисија састаје, да ли има проблема у раду. Такође, имамо и другу, државну комисију за коју имамо сазнања да ништа не ради", рекао је Делић. Приметио је да је први прелиминарни извештај скупштинске Комисије планиран за 2020. годину, када, како каже, овај сазив више неће бити у парламенту.

Посланик Странке модерне Србије (СМС) Владимир Ђурић питао је министра просвете да ли ће поднети оставку након сазнања да је тест из математике за пријем у средње школе ипак "процурио" из штампарије.

"Сугершемо му да поднесе оставку", рекао је Ђурић који је такође имао питање и за министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића у вези са новим Правилником којим је, како каже, предвиђена употреба електричне палице и над трудницама, ментално оболелим особама и срчаним болесницима.

Посланик на листи СНС-а Маријан Ристичевић упитао је, поводом протеста осмака, ко ће да сноси одговорност за политичку злоупотребу деце.

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић поставио је председници Владе Србије Ани Брнабић и министру финансија Синиши Малом питање због чега држава продаје свој удео у Комерцијалној банци која, како каже, добро послује.

Посланик Социјалистичке партије Србије Звонимир Стевић питао је министра спољних послова Ивицу Дачићу о исходу разговора Београд-Приштина који се одвија уз посредовање међународне заједнице.

"Знам да се државни врх бори да Србија сачува суверенитет и да се дође до прихватљивог решења", рекао је Стевић који је похвалио Дачићев наступ у Уједињеним нацијама. Дачић је, каже Стеввић, аргументима бранио Србију и указао на неосноване захтеве и средства којима се Приштина служи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво