Посланици о бомбардовању, Шарчевићу, Комерцијалној банци

Народни посланици постављали су питања члановима извршне власти и државним органима. Интересовало их је да ли ће министар просвете Младен Шарчевић поднети оставку, али и ко ће одговарати због злоупотребе осмака, затим због чега држава продаје Комерцијалну банку и какав се исход разговора са Приштином очекује.

Посланик Српске радикалне странке (СРС) Божидар Делић питао је председницу Скупштине Србије Мају Гојковић да ли се састаје Комисија за истраживање последица НАТО бомбрадовања 1999. године и утицаја на здравље људи и животну средину, напомињући да су протеклих дана одржане различите научне конференције на којима је било речи о томе.

"После годину дана од формирања немамо информацију да ли се та Комисија састаје, да ли има проблема у раду. Такође, имамо и другу, државну комисију за коју имамо сазнања да ништа не ради", рекао је Делић. Приметио је да је први прелиминарни извештај скупштинске Комисије планиран за 2020. годину, када, како каже, овај сазив више неће бити у парламенту.

Посланик Странке модерне Србије (СМС) Владимир Ђурић питао је министра просвете да ли ће поднети оставку након сазнања да је тест из математике за пријем у средње школе ипак "процурио" из штампарије.

"Сугершемо му да поднесе оставку", рекао је Ђурић који је такође имао питање и за министра унутрашњих послова Небојшу Стефановића у вези са новим Правилником којим је, како каже, предвиђена употреба електричне палице и над трудницама, ментално оболелим особама и срчаним болесницима.

Посланик на листи СНС-а Маријан Ристичевић упитао је, поводом протеста осмака, ко ће да сноси одговорност за политичку злоупотребу деце.

Посланик Нове Србије - Покрет за спас Србије Ђорђе Вукадиновић поставио је председници Владе Србије Ани Брнабић и министру финансија Синиши Малом питање због чега држава продаје свој удео у Комерцијалној банци која, како каже, добро послује.

Посланик Социјалистичке партије Србије Звонимир Стевић питао је министра спољних послова Ивицу Дачићу о исходу разговора Београд-Приштина који се одвија уз посредовање међународне заједнице.

"Знам да се државни врх бори да Србија сачува суверенитет и да се дође до прихватљивог решења", рекао је Стевић који је похвалио Дачићев наступ у Уједињеним нацијама. Дачић је, каже Стеввић, аргументима бранио Србију и указао на неосноване захтеве и средства којима се Приштина служи.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(четвртак, 20. јун 2019, 21:27) - Maja [нерегистровани]

Nelegalna skupština

Nelegalne vlasti.