Градоначелници са севера Косова и Метохије ступили на дужност

У Северној Митровици, Звечану, Зубином Потоку и Лепосавићу, данас су одржане свечане седнице на којима су изабрани градоначелници тих општина званично отпочели свој мандат, након победе на ванредним изборима 19. маја.

Заклетве су положили градоначелници Горан Ракић, Вучина Јанковић, Срђан Вуловић и Зоран Тодић.

Ракић је након свечане седнице новинарима рекао да ће све одлуке које се тичу српског народа доносити, како је истакао, као и увек уз консултације са државом Србијом и председником Александром Вучићем, а у корист српског народа.

Он је нагласио да ће часно, непристрасно, савесно и према Закону извршавати своју дужност и користити своја овлашћења као градоначелник општине Северна Митровица да би се, додао је, обезбедили услови за миран живот свих грађана.

Грађанима Северне Митровице се захвалио на указаном поверењу додајући да ће дужност обављати часно, у складу са интересима грађана.

"То је уједно и велика обавеза, не само моја, већ и свих вас у скупштини да будемо још бољи у свом раду, и да унапредимо живот наших суграђана, пре свега да живе у миру, а морамо им помоћи и у сваком другом виду", рекао је Rакић.

Седници је присуствовало 14 одборника, као и министарка администрације локалне самоуправе Адријана Хоџић, представници Европске уније и КФОР-а.

Резултате ванредних избора за градоначелнике у четири српске општине на северу КиМ Централна изборна комисија потврдила је 23. маја.

Избори су расписани након што су градоначелници Звечана, Северне Митровице, Зубиног Потока и Лепосавића крајем новембра прошле године поднели оставке због одлуке Владе Косова о увођењу такси од 100 одсто на робу из Србије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво