Вулин и Равков на изложби "Одбрана 78"

Министар одбране Белорусије генерал-потпуковник Андреј Равков, у пратњи министра одбране Србије Александра Вулина посетио је изложбу "Одбрана 78", коју су поводом обележавања 20 година одбране од агресије НАТО-а приредили Министарство одбране и Војска Србије у Музеју града Београда.

За време обиласка интерактивне, мултимедијалне поставке, Вулин је свом белоруском колеги представио концепт изложбе сачињене од осам тематски различитих целина, које сведоче о дешавањима у СР Југославији која су претходила НАТО агресији и за време агресије.

Обиље штампаног, тонског и видео материјала, као и оригинални експонати видно су заокупили пажњу генерала Равкова, који је у књизи утисака забележио жељу: "Мирно небо, Србијо, од свег срца", наводи се у саопштењу Министарства одбране.

Изложба "Одбрана 78" аутора Душана Јововића јединствен је путоказ за тумачење агресије НАТО-а над СР Југославијом, а реализована је уз подршку Војног музеја и Музеја ваздухопловства, док су драгоцен допринос дале и јединице ВС, истиче Министарство.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи