Брнабићева у Паризу о односима са Француском и састанку Београда и Приштине

Председница Владе Србије Ана Брнабић борави у дводневној посети Паризу, током које ће разговарати с француским премијером Едуаром Филипом о односима две земље, таксама Приштине и предстојећем састанку у главном граду Француске о Западном Балкану.

Ана Брнабић је у Лондону, уочи посете Паризу, рекла да ће се разговарати и о таксама Приштине на српску робу, јер је, како наглашава, потпуно јасно да оне морају бити укинуте.

"Жао ми је што је у овом тренутку Париз (самит) упитан, јер мислим да дијалог нема алтернативу. Нажалост, чини ми се да Приштина у овом тренутку не разуме то, али уз подршку свих међународних партнера, надам се да ћемо доћи до тога", рекла је Брнабићева.

Навела је да је добро што Србија има све ближе односе са Француском, одакле долази и све већи број инвеститора, најавивши да ће се са некима од њих и видети.

Додаје да се нада да је њена посета, а и посета председника Француске Емануела Макрона Београду средином јула, најава много ближих односа Србије и Француске које су традиционално били јако блиски.

"Ми смо имали братске односе који су се последњих деценија пореметили. Јако смо се удаљили, али чини ми се да смо сада на правом путу да успоставимо поново ту блискост. Нама је то у интересу и трудићемо се да то постигнемо", нагласила је премијерка.

Брнабићева ће се у Паризу састати са француским премијером Едуаром Филипом.

Најавила је да ће бити речи о пријатељском односу Француске и Србије, о таксама Приштине и будућем самиту у Паризу о Западном Балкану.

Пре сусрета са Филипом, премијерка је разгледала авио-космички салона "Париз Ер Шоу 2019" у Буржеу. Обишла је штанд немачке Компаније МТУ "Аероенџинс", водећег произвођача авио-мотора, која ће инвестирати у Србији у високе технологије.

На сајму ће иначе бити изложен вишенаменски хеликоптер "ербас Х145М" који је набављен и за потребе Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране Војске Србије.

Премијерка је јуче боравила у Лондону где је изјавила да Србија напредује и да је већ више година најуспешнија када је реч о привлачењу страних директних инвестиција, захваљујући реформама које спроводи.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво