Клан Косова: "Најгори сигнал" за приштинске власти

Европски савет оштро је критиковао приштинске власти и затражио укидање такси на робу из Србије и Босне и Херцеговине, што је и услов Београда за наставак дијалога и састанак у Паризу. Заменик косовског министра спољних послова Енвер Хоџај, упркос упозорењима Брисела, верује да ће доћи до састанка у Паризу.

Како сазнаје Клан Косова, на данашњем састанку Европског савета неће бити усвојена одлука за визну либерализацију за грађане Косова и Метохије, а затражиће се укидање такси без одлагања, како би дијалог Београда и Приштине могао да се настави.

Та телевизија оцењује да је ово "најгори сигнал" за приштинске власти откад Европски савет износи своје закључке.

Додаје се да је мишљење Европског савета "снажно, јасно и узнемирујуће" и да би требало да буде узбуна приштинским властима да своја дела спроводе другачије него до сада.

Хоџај, међутим, тврди да и даље верује да ће до састанка у Паризу заказаног за 1. јул доћи, упркос томе што није испуњен захтев Београда за укидањем такси.

Сматра да су посете дипломата из Француске и Немачке Београду и Приштини пре три недеље заправо биле припреме за разговоре у Паризу.

Према његовим речима, Приштина не угрожава дијалог, упркос, како каже, изјавама које долазе од званичног Београда.

Додаје да приштинске власти на дијалог гледају као на "инструмент који ће довести до нормализације односа".

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво