Скот у Варварину: Жао ми је сваког невиног човека који је страдао у бомбардовању

У Обрежу, највећем селу Варваринске општине са око 3.500 становника отворен је вртић који ће похађати педесетак предшколаца из овог места. Амбасадор Кајл Скот је поручио да му је жао сваке цивилне жртве, и сваког невиног човека који је страдао у бомбардовању.

За први сеоски вртић, површине 350 метара квадратних Општина Варварин обезбедила је локацију и комуналне прикључке, а Европска команда војске САД инвестирала је у објекат око 250.000 долара.

Читав пројекат реализовала је Канцеларија за билатерлне односе при америчкој амбасади у Београду кроз програм хуманитарне помоћи америчке Владе.

Свечаном отварању вртића присуствовао је амбасадор САД у Србији Кајл Скот.

"Ја сам ту данас, у ствари, први пут. Знам да ова општина носи једну тугу историје. И то исто се сећамо данас јер пре 20 година је био један страшан дан, једна од највећих грешака кампање 1999. године‚ када су страдали невини људи у овој општини", рекао је Скот.

Грађанима Варварина је поручио да му је жао за сваку цивилну жртву, невиног човека који је страдао у бомбардовању.

"Као што је нама жао и свих других који су страдали тог дана, те године и те деценије у овом подручју. Не можемо ми да кренемо сад натраг, тај дан се десио и морамо да идемо корак по корак напред, циглу по циглу напред, да изградимо нову будућност, нове односе, нова пријатељства", закључио је Скот.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи