Линта: Дипломатском офанзивом спречити намере Подгорице

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта упутио је подршку прогласу са суботњег Сабора Српске православне цркве у Подгорици, којим се од владе Црне Горе тражи да повуче спорни Предлог закона о слободи вероисповести.

Миодраг Линта је истовремено позвао српско Министарство спољних послова да поведе снажну дипломатску офанзиву и информише све значајне међународне факторе са намерама Владе Црне Горе да отме светиње и црквену имовину Српске православне цркве.

Србија, каже Линта, има националну, уставну и моралну обавезу да брине о Србима у Црној Гори и да конкретно помогне да се поштују њихова национална права, као и да активно помогне СПЦ у одбрани својих светиња и законских права. 

"Сваком разумном човеку је апсолутно јасно да је предлог закона о слободи вероисповести суштински усмерен против СПЦ у Црној Гори с циљем отимања храмова и пљачке црквене имовине и предаје непризнатој тзв. Црногорској православној цркви", нагласио је Линта у писаној изјави.

Сматра да је са овог сабора послата снажна и недвосмислена порука режиму Мила Ђукановића да ће народ заједно са својим архијерејима, свештенством и монаштвом чувати, обнављати и бранити своје светиње ако Влада Црне Горе из даље процедуре не повуче "срамни, антиевропски и антицивилизацијски" Предлог закона.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво