Бећковић о нападима на СПЦ у Црној Гори: Подгорица је поново Титоград

Академик Матија Бећковић, гостујући у политичком магазину Седмица Радио Београда 1, коментарисао је нападе на СПЦ у Црној Гори и настојања светских моћника да српски народ и српску историју прикажу крајње негативно.

Матија Бећковић сматра да се Подгорица вратила свом имену Титоград и због тога, а по жељи неких других, напада Београд који чини све за мир у региону.

"То је Титоград, они су се вратили свом старом имену, а не верујем да баш сами одлучују шта ће да раде, а себе су довели у положај да не могу рећи не и све зависи какве ће им све захтеве неко упутити, а они ће их сигурно испунити", навео је Бећковић.

Према његовим речима, крајњи циљ напада на Српску православну цркву у Црној Гори је да се српске светиње на Косову и Метохији дају такозваној косовској држави.

"То је почело са Украјином, па се тај исти процес продужио према Црној Гори, према Македонији, а вероватно је циљ да се на Косову наше светиње дају такозваној косовској држави", истакао је Бећковић.

Матија Бећковић додаје да су у историји постојали планови да српски народ нестане.

"Наш случај постаје јединствен на свету– народ који је био жртва геноцида, назива се геноцидним, народ који је први устао против фашизма и за кога је била прописана квота 100 за једног, назива се фашистичким", рекао је српски академик.

Бећковић упозорава да смо ми сами правили грешке на своју штету– зарад братства и јединста, Срби су жртвовали истину о себи, а без истине нема ни Срба, ни спаса ни слободе.

"Постоји наша кривица што нисмо своје жртве пописали, што нисмо своја стратештва обележили, што нисмо истину говорили, што смо ту истину, братства и јединства ради, жртвовали и своје хероје и мученике изједначавали са онима који су их побили", закључује Матија Бећковић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво