Вучић о порукама из Подгорице: Моја молба презрена, нећу додатну злу крв

Председник Србије Александар Вучић је изјавио да је све што је имао да каже о предлогу закона о слободи вероисповести у Црној Гори, већ рекао кроз малу молбу, која не само да није услишена, већ је презрена од стране црногорских власти.

Александар Вучић није данас хтео да коментарише поруке Тројчинданског сабора у Подгорици да СПЦ захтева повлачење предложеног закона о слободи вероисповести.

Не жели, како је истакао, да улази у прављење додатне зле крви и сукоба, на било који начин.

"Рекао сам што сам имао да кажем кроз малу молбу, која не само да није услишена, већ је презрена од стране црногорских власти. Хвала им на томе", подвукао је председник, који је наставио кампању "Будућност Србије" обиласком Зајечарског округа.

"Нико не може да демантује стварност"

Одговарајући на питања новинара, Вучић је на опаску једног од њих да опозициони медији не преносе ништа што иде у прилог властима, рекао да шта год да раде Ђиласови медији, стварност никако не може да се демантује.

Похвала Емануела Макрона председници владе Србије за реформе у области радног законодавства није нашла места у медијима које контролише Ђилас, била је опаска новинара, а Вучић је узвратио да стварност не може да се демантује, нити све бројке и чињенице које показују колико је Србија напредовала.

"Постоји нешто што не можете да демантујете, не можете да демантујете стварност. Када имате извештај УН, кад имате извештај УНЦТАД-а о директним страним инвестицијама, који каже да је Србија апсолутни шампион у Југоисточној Европи, само је Русија боља али она има 20 пута више становника од Србије... Србија је знатно боља него пре, али бих ја желео да иде још боље, никад нисам задовољан", рекао је Вучић.

Додаје и да обилазак места по Србији нема за циљ промоцију, већ да се види шта су недостаци, шта може да се уради боље. "Јер ако не дођете - далеко од очију, далеко од срца... Мање пажње ће бити посвећено", рекао је он.

Како је истакао, о којој год области да се ради - путној, железничкој инфраструктури , новим возним средствима... у свему је разлика драстична у односу на пре - однос је 5:1, 10:1 у односу на раније.

Подсетио је да је пре шест година минималац био 15.000 динара, а данас је 27.200. "То су огромне разлике, надам се да ћемо успети да подигнемо минималац на 30.000. Можете да кажете да вам се то свиђа или не, али то су бројке, чињенице. Да ли је довољно - није", каже председник.

Наводи да млади одлазе из земље на Малту, на пример, где могу да зараде за 100, 200 евра већу плату него у Србији. "Џаба што није мала просечна плата у Бољевцу 45.000, мораће да иде на 50.000 јер ће људи да оду. Али, ту је држава да помогне, када има суфицит у буџету", додао је Вучић.

"Народ неће никакве револуције"

Неће народ у Србији никакве револуције, јер је сваки пут после неких револуција био сиромашнији, а само су "ђиласи и јеремићи" били све богатији, изјавио је Вучић.

"Народ хоће нормално да живи и ради, неће пушке на улицама. Хоће да има оловку, рачунар у руци, да на машинама зарађује за децу. То је програм за народ, а не 'грдне батине' и 'дуге цеви' ", рекао је Вучић одговарајући на питање у вези са коментарима из СзС-а на његов рачун да је "хулиган", те да их је наводно позвао да се "обрачунају" са њим.

Вучић је истакао да их није позвао да се обрачунају са њим, нити је икога позивао на било какве туче.

"Рекао сам - Јово Бакић, као и Јеремић, Обрадовић и други, не могу за све да кажем, али за њих знам - увек нам говоре о 'грдним батинама'. А, ја сам рекао - немојте више, сваки дан нешто плачете и кукате, а онда претите, немојте више да претите обичном народу 'грдним батинама'. Скупите се вас четворица јунака, са Јовом Бакићем петим, реците ми где да дођем па да добијем те 'грдне батине' ", рекао је председник.

Управо они из СзС-а прете све време, истакао је Вучић и подсетио да су се они окупили испред Председништва, а није он отишао на њихово радно место, као што су, каже, дошли испред Скупштине да туку председника и посланике.

"Бакић је све што сам рекао, потврдио. Рекао је - биће дуге цеви, али нећу ја да будем. Биће неки народ, али неће он да буде. Они треба да буду на власти, да могу да краду и да пљачкају, а баш их брига за народ", додао је председник.

Упитао је и у којој је то области данас лошије, него што је било у време претходне власти.

Да није у култури било боље када нисмо имали МСУ или Народни музеј, или кад нисмо имали ауто-пут на југу, или кад смо имали 600.000 изгубљених радних места од 2003. до 2011. године, запитао је.

Вучић је истакао да није још довољно добро, јер има сиромашних који брину за будућнсот и који не живе добро, и за које мора да се бори.

На питање да ли Вук Јеремић и Јово Бакић уређују и Утисак недеље, с обзиром да су му поручили да га чекају у тој емисији, Вучић је рекао да је знао да они разне емисије и новине уређују, али не и да уређују Утисак.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(субота, 15. јун 2019, 21:11) - anonymous [нерегистровани]

" зла крв"

Нико не жели "злу крв"...Наравно! Међутим, као обичан човек се питам, колико треба да нас понижавају са свих страна, да би ова врховна власт реаговала одлучно на заштити виталних српских интереса!? Председниче, није реч само о теби!!

(субота, 15. јун 2019, 18:44) - caki [нерегистровани]

Bruka

Sto smo mi uzdrzaniji,oni su sve bezobrazniji.

(субота, 15. јун 2019, 17:48) - anonymous [нерегистровани]

Mladi odlaze u inostranstvo jer

Su završili fakultete i onda nemaju vezu za zaposlenje u željenim firmama (u kojima inače ima slobodnih mesta ali se mesta čuvaju za nekoga a niko ne zna za koga). Da bi bili u željenoj i dobro plaćenoj firmi moraju da budu u političkoj stranci.
Da ne spominjem ljude koji su završili policijsku akademiju a ne dobijaju posao i pozicije koje im sleduju, a na njihova mesta upadaju ljudi koji su u strankama sa fakultetima koji ne odgovaraju pozicijama. Da podsetim da se po završetku policijske akademije više ne dobija posao kao posle vojne akademije, nego ko se kako snađe i nađe vezu.
Lično smo i supruga i ja razočarani u ceo naš državni sistem. Prvom prilikom idemo u inostranstvo, znamo da neće biti lako ali nas bar očekuje kakav takav prosperitet.

(субота, 15. јун 2019, 17:20) - Ruska [нерегистровани]

Crna Gora

Nadam se da ce se braca iz Crne Gore opametiti i na vreme shvatiti ozbiljnost problema.Dosta nam je vise ratovanja i sukoba.

(субота, 15. јун 2019, 17:08) - anonymous [нерегистровани]

Severni pol

Prestani da moliš i primaš šamare

(субота, 15. јун 2019, 16:39) - Sale [нерегистровани]

Srbija

Srbijom vladaju Crnogorci i nikom ništa.

(субота, 15. јун 2019, 16:31) - ranko [нерегистровани]

Mir Mir

I nama i Crnoj Gori najmanje su potrebni sukobi.Jos manje i gore medjusobni.