Вучић изненађен реакцијом црногорске владе

Председник Србије Александар Вучић, на молбу Танјуга да прокоменташе реакцију званичне Подгорице на његову молбу да тамошње власти не подрже предложени закон о слободи вероисповести, рекао је да је изненађен реакцијом Владе Црне Горе јер се ни на који начин није мешао у њихове унутрашње ствари. Није их, каже, ни саветовао, како они тврде.

"Само сам замолио као комшија и пријатељ да још једном размотре одређене иницијативе. Замолио, јер су у питању инетреси српског народа и српске цркве", објасио је Вучић.

Рекао је да никада није имао проблем када су из Подгорице указивали на положај Црногораца у Србији, нити је имао проблем ни када су се брутално мешали у наше унутрашње ствари, у питање територијалног интегритета и суверенитета наше земље, када износе своје ставове о решавању косовског проблема који је наш проблем, а не тиче се њих.

Додао је да је ћутао и када говоре на међународним форумима, и држе нам лекције.

"Сматрао сам да је нормално да се изјасне. Ако је страшан проблем у томе што сам изнео молбу, а тиче се српског народа и српске цркве, извињавам се свим увређеним душама, и много ми је тешко што сам их повредио само због једне једине молбе. Не морају да је услише, али не морају ни да мењају смисао и значај онога што сам учинио и себе да представљају као велику жртву и јунаке, и неко ко је плод нечијег тобоже мешања и саветовања", додао је он.

Њихову поруку је, каже, одлично разумео и у складу са њом ће се Србија понашати убудуће.

"Хвала на великом разумевању и што су тако брзо услишили моју молби, и што су послали тако снажан, јак и веома храбар одговор. Велико хвала Влади Црне Горе на свему томе", истакао је Вучић.

број коментара 33 Пошаљи коментар
(петак, 14. јун 2019, 10:08) - Cane [нерегистровани]

Besan

Šta god rekli crnogorski funkcioneri svi znamo da njihov narod ne misli tako. Na vlasti se nalaze nabeđeni crnogorci. Narod ih mrzi. Zahvalio bih se predsedinku koji nas spaja sa našom braćom srbima.

(петак, 14. јун 2019, 09:47) - Natasa [нерегистровани]

Vucic

Svakoga dana smo sve uspešniji a uspeh nam niko ne oprašta!

(петак, 14. јун 2019, 08:47) - Deki [нерегистровани]

Mir

Ni Crnogorci nisu vise ko sto su bili i oni su sad veliki Evropljani

(петак, 14. јун 2019, 08:45) - Vukosav [нерегистровани]

Odg na šteta

A ko vas voli bogoti? Niko na ovome svijetu! Sa svima komšijama u regionu ste se sukobili i nanijeli mnogo zla a sada se čudite da vas niko ne voli!

(петак, 14. јун 2019, 08:39) - anonymous [нерегистровани]

re.Prijatelj)

Kakve smo vajde imali do sada od Zapada,prvo su nas bombardovali,unistili privredu,otimaju Kosovo,narod bez unistene privrede i svega ostalog bezi napolje a 2000 su dobili vlast koju su hteli.Nemoj molim te da pises bajke kad nam je sve zlo od njih i nikad oni nece nas tretirati kao napr Hrvate i druge ma koliko da im se dodvoravamo,a dodvoravamo im se stalno.Uostalom neformalno smo u NATO-u.Imamo NSPO,IPAP i SOFA potpoisane sporazume.Mislis da ljudi nisu upoznati.

(петак, 14. јун 2019, 08:28) - Srbija [нерегистровани]

Istina

Nikada nisam razumeo srpsku politiku. Crna gora je druga drzava i treba se i tako ponasati prema njoj. Bez nikakvih povlastica. Skolujmo svoje gradjane a naplatimo svima koji dodju da se Koluju pa i crnogorcima. A na more mozemo i u Grcku!

(петак, 14. јун 2019, 08:17) - anonymous [нерегистровани]

Pa ko je Crnogorac...nek je

Ko je Srbin naka je.....Ako hoce da isteraju Srpsku pravoslavnu crkvu i ratuju ko Ukrajinci protiv Rusa u ime Nato pakta....neka krenu.....šta mi tu mozemo.......osim da ih pobjedimo!!!!

(петак, 14. јун 2019, 07:02) - anonymous [нерегистровани]

Licno

Covek je u pravu, mi uvek krivimo druge a niko nije uz nas osim rusije i kine, i oni to rade samo radi interesa, Rusija da Nato ne bi došao ovde à Kina da bi imala svoj strateški položaj u evropi.

(петак, 14. јун 2019, 06:00) - anonymous [нерегистровани]

istina ziva

Dali je moguce da se Srbija mesa i dalje kod svih komsija oko nas, kakave politicare imamo boze sacuvaj, posle kazu ma neeeeee nismo mi, mi smo okej nego svi protiv nas, hahahahahah

(петак, 14. јун 2019, 05:38) - Beograd [нерегистровани]

Crna Gora

anonymous :Dok je Milo na vlasti u Crnoj Gori ništa nas ne sme iznenaditi.