ДСС: Србија ћути на отимање имовине СПЦ

Демократска странка Србије саопштила је да српска власт ћути док се у “сатрапији Црној Гори и на Косову и Метохији отима имовина Српске Православне Цркве“.

ДСС наводи да је усвајање Предлога Закона о слободи вериоисповести и правном положају верских заједница, којим "србомрзачка црногорска власт спрема озакоњење отимачине највећег дела имовине Српске Православне Цркве и њеног уписа у имовину државе Црне Горе, да би била пренета неканонској, самозваној Црногорској православној цркви, одговорној српској власти би морало да буде тачка на којој је дара превршила меру".

У саопштењу се наводи да, уместо тога, одсуством било какве реакције председник Републике и Влада Србије дају прећутну сагласност ескалацији насиља којим Ђукановићев режим наставља да подрива темеље српског идентитета у Црној Гори и спроводи асимилацију Срба.

"Држава Србија ћути и на присвајање црквеног и културног наслеђа Срба ба простору Косова и Метохије, као што је случај са покатоличавањем Цркве Светог Николе у Новом Брду", каже се у саопштењу.

ДСС позива српске власти да хитно реагују и упозоре јавност у Србији и ван ње на "нецивилизацијско и силеџијско понашање власти у Подгорици".

број коментара 0 Пошаљи коментар