Опозиција наставља бојкот парламента

Део опозиције окупљен у Савезу за Србију наставиће бојкот парламента док не добију гаранције да ће се стање променити, а један од важних услова, што се тиче парламента је, како су навели, смена Маје Гојковић. Опозициони посланици су истовремено најавили да ће се наставити са протестима у Београду и другим градовима.

Лидер Двери Бошко Обрадовић каже да су они извештајем ЕК и Фридом хауса добили сатисфакцију за све што су говорили о актуелној власти.

Обрадовић је додао и да су потребне јасне гаранције да ће се стање променити, како би се они вратили у парламент.

"Наш циљ је да учествујемо на изборима и раду парламента, али под одређеним условима и гаранцијама које морамо добити, иначе наш бојкот рада парламента и избора остају на снази", рекао је Обрадовић.

Потпредседница Странке слободе и правде Мариника Тепић каже да је јасно да су били у праву када су говорили да је "СНС генератор политичког насиља" и да не постоји расправа у Србији, већ деградирање оних који другачије мисле.

Тепић је поручила да "не постоји та мера у пакету Маје Гојковић", а да прва мера не буде њена смена са места председнице парламента, јер, према њеној оцени, Гојковић не може да буде гарант поспешивања демократије у Србији.

Шеф посланика ДС Горан Ћирић сматра да је владајућа већина признала да је крива за проблеме у раду парламента, наводећи да је опозиција бојкотом постигла неку врсту победе, а шеф посланика СДС Марко Ђуришић сматра да су обећања председнице парламента о промени атомосфере лажна, као што су, каже, лажна залагања за владавину права и борбу против корупције.

Председник Нове странке Зоран Живковић оцењује да извештај ЕК представља "буђење администрације у Бриселу".

Живковић је додао да сматра победом опозиције најаву председнице парламента да ће се престати са доношењем закона по хитном поступку и са бесмисленим амандманима, наводећи да ће се на првој следећој седници видети да ли они то стварно желе да остваре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво