Тачи одликовао Медлин Олбрајт

У Приштини се обележава 20 година од уласка НАТО снага у јужну српску покрајину. Председник привремених косовских институција Хашим Тачи захвалио је бившој америчкој државној секретарки Медлин Олбрајт на "несебичном доприносу" и одликовао је Орденом слободе.

"Ова годишњица је нада и директно је повезана с вашим личним доприносом. Дали сте нам достојанство и идентитет да живимо у миру", рекао је Тачи Олбрајтовој која је била државна секретарка САД у време НАТО бомбардовања СР Југославије.

Како прености РТК на српском језику, бивша америчка секретарка, која је у уторак стигла на КиМ, истакла је да јој је част да прими орден.

Олбрајтова се данас састала и с председником косовске скупштине Кадријем Весељијем, који јој је захвалио на свему што су, како је рекао, "САД учиниле за изградњу Косова".

"Хвала вам пуно на пријему. Осећам се као у својој кући", рекла је Олбрајтова на састанку са Веселијем.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи