Дачић: Нисам увредио Бенџамина Френклина

Министар спољних послова Ивица Дачић наводи да поруком "Косово је Србија" није уништио новчаницу од сто долара нити увредио Бенџамина Френклина, чији се лик на њој налази, већ да је поступио у складу са суштинском идејом тог америчког државника, који је имао и мудру поруку да "онај ко има стрпљења може имати шта хоће".

Ивица Дачић је то рекао за Спутњик, поводом коментара амбасаде САД у Београду, која је реаговала на његово учешће у интернет изазову пошто је на новчаници од сто долара ћирилицом исписао поруку "Косово је Србија" и потписао се.

Амбасада САД у Београду претходно је саопштила да би "уместо што уништава новчаницу са ликом великог америчког научника и државника Бенџамина Френклина, министар Дачић можда могао да размисли о његовој изјави "Буди у рату са својим пороцима, у миру са својим суседима".

"Србија ће се увек борити против сваке порочне и лажне нарко државе и увек ћемо тежити миру са свим суседима. Србија само никад неће третирати сопствену земљу као суседну као што то неће чинити ни Америка. И као што то не би чинио ни Бенџамин Френклин. Оно што сам учинио је поштовање универзалног принципа свих признатих држава, па и САД и Србије", одговорио је Дачић.

Поводом преговарачке битке за будућу судбину Косова и Метохије, министар је подсетио на још једну поруку великог америчког научника и државника која гласи "Онај ко има стрпљења може имати шта хоће".

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво