Сарадња АП Војводине и Републике Српске

Председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник Владе Републике Српске Радован Вишковић потписали су у четвртак Анекс протокола о сарадњи између АП Војводине и Републике Српске, сагласивши се да је та сарадња питање од националног интереса.

"Нећемо се задржати само на намерама које смо потписали, већ смо данас дефинисали читав низ мера за конкретизовање сарадње АП Војводине и Републике Српске, пре свега у областима здравства и привреде са акцентом на путну инфраструктуру која повезује наш народ", оценио је Мировић.

Додао је да се раније стидљиво говорило о сарадњи са Републиком Српском, а да је сада та сарадња за Покрајинску владу на листи приоритета.

"Ту врсту наше посвећености питањима од заједничког интереса желимо да пренесемо на конкретна дела на корист свих грађана и АП Војводине и Републике Српске", нагласио је Мировић.

Председник Владе Републике Српске Радован Вишковић каже да су договорене конкретне мере за што боље повезивање људи из Војводине и Српске у свим сферама живота и рада.

"Посебно бих се захвалио председнику Републике Србије Александру Вучићу и председнику Покрајинске владе Игору Мировићу на помоћи и подршци јер смо од 2014. године за пројекте и инвестиције од Републике Србије добили више од 30 милиона евра. Економски јака Република Српска је гарант њеног опстанка", рекао је Вишковић.

Делегације Републике Српске и АП Војводине на Сајму завичаја и Пословном форуму 

Мировић и Вишковић обишли су Сајам завичаја на Новосадском сајму — манифестацију на којој су представљени привредни потенцијали АП Војводине и Републике Српске.

Kао једна од манифестација Сајма завичаја, одржан је Пословни форум. Тим поводом окупило се преко 70 привредника из Републике Српске и Републике Србије, као и представници најзначајнијих институција у региону.

Мировић је истакао је да је интензивирање међусобне привредне сарадње истовремено основ за све друге видове сарадње Србије и АП Војводине и Републике Српске.

"Наша привредна сарадња већ има наглашену тенденцију раста. Важно је да она буде активнија и конкретнија у свим сегментима", рекао је Мировић.

Вишковић је додао да је циљ таквих скупова тешње повезивање пословних заједница са обе стране Дрине, те да су неопходни заједнички наступи на трећим тржиштима као и подизање нивоа конкурентности целокупног региона. 

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво