Вучић о Тачијевој изјави: Ако не буде реакције ЕУ, знамо шта нам је чинити

Апсолутно сам шокиран чињеницом да ЕУ није реаговала на изјаву Хашима Тачија да Приштина неће спроводити у дело што је потписала у Бриселу, то јест формирање Заједнице српских општина, рекао је председник Србије Александар Вучић.

Председник Вучић је рекао да се нада  реакцији ЕУ данас или сутра и поручио да "знамо шта је и нама чинити" ако та реакција изостане.

"Чекали смо 24 сата да ЕУ реагује. Апсолутно сам шокиран да нико није реч рекао за документ који је потписан у Бриселу, а чије провођење је гарантовала ЕУ. Ако не важе за Албанце ти документи, не знам шта мисле с ким у будућности да разговарају", рекао је Вучић приликом посете Русу на ВМА који је повређен у акцији косовске полиције на Косову и Метохији.

Вучић је истакао да то довољно говори о тежини ситуације у којој се налазимо.

Албанци, приметио је, имају само једну цркву у којој се моле, а то су САД, и све што кажу или ураде против Русије и Срба баш их брига.

Важно им је да их америчка мисија при ОЕБС-у похвали за антикорупцијску акцију, додао је Вучић, указујући да је то била антикорупцијска акција колико су против корупције оријентисани Харадинај и Тачи.

"За мене је много важније и индикативније и то што ћуте Немци, Енглези и Французи и Брисел. У Бриселу су тај документ потписали Тачи и Дачић, али у присуству Кетрин Ештон. Није тамо био Свети Петар, већ Кетрин Ештон као високи представник ЕУ. Ако ЕУ није у стању да гарантује споразум у чијем је састављању сама учествовала, нека нам то кажу, да знамо да ти споразуми немају више никакву правну снагу", поручио је Вучић.

Председник Србије истиче да ће се онда и друге ствари одвијати на другачији начин.

"Унеће то додатну несигурност и унеће много проблема свим странама, али је важно да нас ЕУ по том питању информише уместо што нас информишу о разним глупостима које им неки политички тајкуни пишу. Било би добро да нас информишу о ономе на шта смо много времена и енергије утрошили, да бисмо ствари умиривали", истакао је Вучић и закључио:

"Тако да, надам се да ћемо данас или сутра дочекати реакцију ЕУ по том питању, а ако је не буде, опет добро, онда знамо шта је и нама чинити."

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво