Рус којег су претукли косовски специјалци стигао на ВМА

Руски дипломата и припадник Унмика Михаил Красношчеков, који је амбулантним возилом Унмика пребачен са Интензивне неге КБЦ Косовска Митровица, стигао је на Војномедицинску академију, сазнаје РТС.

Михаил Красношчеков је нешто пре 13 часова са Интензивне неге КБЦ Косовска Митровица пребачен у амбулантно возило Унмика. У пратњи санитета Унмика било је и једно наше амбулантно возило, потврђено је РТС-у у Канцеларији за Косово и Метохију.

Златан Елек, помоћник директора КБЦ, изјавио је да Красношчеков има преломе виличне и јагодичне кости, фрактуру лобање и хематоме, тако да његово стање изискује медицински третман у Београду.

За његов транспорт је још у среду тражена дозвола од Приштине, али је она стигла тек данас.

Службеник Унмика Михаил Красношчеков у уторак је претучен и ухапшен после бруталне акције косовских специјалаца које је послала администрација у Приштини на север КиМ.

Русија је покренула предистражни поступак у вези са нападом на Красношчекова, који има дипломатски имунитет.

Руски истражни комитет наводи да је косовска полиција при хапшењу Красношчекова у уторак на северу Косова безобзирно прекршила међународно право и норме цивилизованог друштва. 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво